Πασχαλινά κουλουράκια με λευκή σοκολάτα- Μια διαφορετική συνταγή

Ο Βακιάρος μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα πασχαλινά κουλουράκια

Διανύουμε τις ημέρες του Πάσχα και ο Λάμπρος Βακιάρος, μας έδειξε βήμα-βήμα σήμερα στη «Φωλιά των Κούκου», πώς να φτιάξουμε τα πιο απολαυστικά πασχαλινά κουλούρια με λευκή σοκολάτα και λεμόνι.

Η τέλεια συνταγή για εύκολα και αφράτα τσουρέκια πασχαλινά

Μπισκοτένιo κέικ με βουτυρόκρεμα

 

Υλικά για αφράτα και αρωματικά κουλουράκια πασχαλινά με λευκή σοκολάτα

1 κιλό αλεύρι μαλακό
20 γρ. μπείκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
330 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά + 2 κρόκους (όλα μαζί χτυπημένα)
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 βανίλιες
100 γρ. γάλα
1 αυγό (χτυπημένο για την επάλειψη)
400 γρ. λευκή κουβερτούρα
40 γρ. ηλιέλαιο
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (για την επικάλυψη)

Νηστεύετε; Φτιάξτε κοκκινιστά φασόλια με ρύζι και μυρωδικά

 

 Πώς θα φτιάξεις πασχαλινά κουλουράκια με λευκή σοκολάτα- Εκτέλεση συνταγής

  • Κοσκινίζουμε τα 8 φλ./850 γρ. από το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.

- Αν δεν έχουμε κόσκινο ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Κρατάμε το υπόλοιπο αλεύρι στο σακουλάκι, γιατί μπορεί να χρειαστεί στη συνέχεια.

  • Αρχίζουμε να χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ. Έπειτα από περίπου 3 λεπτά ξεκινάμε να ρίχνουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη. Όταν κοντεύει να τελειώσει, ρίχνουμε και τα αυγά (σε 3 δόσεις). Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
  • Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, βάζουμε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας αλεύρι, έως ότου αρχίσει να ζορίζεται το μίξερ. Τότε, το σταματάμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει και είναι μαλακή. Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι από το σακουλάκι.
  • Για κάθε κουλούρι παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι / 30 γρ. και την πλάθουμε στα χέρια μας καλά προτού το φτιάξουμε.
  • Όσο δουλεύουμε ένα μέρος της ζύμης καλύπτουμε το μπολ με την υπόλοιπη με μία πετσέτα, για να μην ξεραθεί.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα, τοποθετούμε τα κουλούρια, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
  • Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο, και το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε καλά. Βουτάμε τα μισά κουλουράκια στην κουβερτούρα και τοποθετούμε σε ένα ταψί ή σχάρα μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά.

Τo μυστικό για να είναι τα κουλουράκια σας αφράτα, αρωματικά και νόστιμα

Tip: Θα ήταν καλό να αφήσετε το βούτυρο εκτός ψυγείου από βραδύς.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top