Πεντανόστιμο κριθαρότο με μανιτάρια

Με αυτή τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου θα ξετρελαθείτε

Κριθαρότο με μανιτάρια έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος Στη Φωλιά των Κου Κου.

Τέλειο ψητό κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μανιτάρια ανάμεικτα (λευκά μανιτάρια, Portobello, σε φέτες)
70 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
10 γρ. κουρκουμά
500 γρ. κριθαράκι ολικής
240 γρ. λευκό κρασί
1 λτ – 1.250 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
15 γρ. βούτυρο
200 γρ. παρμεζάνα
20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ή σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)

Ελαφρύ κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού και χειροποίητες πίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 6 – 8 λεπτά, μέχρι ο όγκος τους να αρχίσει να μειώνεται και να απελευθερώνουν τα υγρά τους στην κατσαρόλα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κουρκουμά, και το κριθαράκι ολικής και ανακατεύουμε καλά με τα λαχανικά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να πάρει μια βράση και να εξατμιστεί η αλκοόλη.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια (4-5) και προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο από τον ζεστό ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου»

 

για περίπου 11 – 13 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Προσθέτουμε έξτρα ζωμό αν χρειαστεί.

Όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση του μαγειρέματος τόσο περισσότερη προσοχή χρειάζεται για να μην μας κολλήσει.
Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας έντονα. (Σε αυτό το σημείο το κριθαράκι θα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό και όχι στεγνό). Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ή το σχοινόπρασο έτσι ώστε να μην χαθεί η φρεσκάδα του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top