Λαχταριστό γεμιστό καλτσόνε με σοκολάτα, μπανάνα και φουντούκια

Ολόκληρη η συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Να γλυκάνει τους τηλεθεατές λίγο πριν φύγουν για τριήμερο είπε ο Λάμπρος Βακιάρος.

Ο σεφ, μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής "Στη Φωλιά των Κου Κου" και έφτιαξε γεμιστό καλτσόνε με σοκολάτα, μπανάνα και φουντούκια.

Για τη ζύμη
•    460 με 540 γρ. αλεύρι για ψωμί
•    10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
•    8 γρ. ξερή μαγιά
•    10 γρ. αλάτι
•    340 γρ. νερό (χλιαρό)
•    25 γρ. ελειόλαδο + 20 γρ.
•    30 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
 
Για τη γκανάζ και τη σύνθεση
•    300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή σπασμένη με ένα πλάστη)
•    180 γρ. κρέμα γάλακτος
•    60 γρ. αμαρέτο
•    100 γρ. φουντούκια (σπασμένα)
•    100 γρ. σοκολάτα λευκή
•    2 μεγάλες μπανάνες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες)
•    1 κρόκο + 15 γρ. νερό (χτυπημένα μαζί)

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top