Aπαλλαγείτε από τις αυπνίες τους καλοκαιρινούς μήνες

Τips για να κοιμάστε ήσυχα

Η αϋπνία είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, των αλλαγών στο πρόγραμμά μας και άλλων παραγόντων. Να λοιπόν μερικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις αϋπνίες τους καλοκαιρινούς μήνες και να απολαμβάνεται καλύτερης ποιότητα ύπνο.

Διατηρήστε την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες, ανοιχτά παράθυρα ή κλιματισμό για να διατηρήσετε μια πιο δροσερή θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρά σας. Το σώμα σας χρειάζεται ένα ελαφρώς πιο δροσερό περιβάλλον για να αποκοιμηθεί τις νύχτες του καλοκαιριού.

Πώς η μελατονίνη επηρεάζει τον ύπνο σου

Μπλοκάρετε το φως

Χρησιμοποιήστε κουρτίνες συσκότισης ή περσίδες για να αποκλείσετε τυχόν ηλιακό φως που μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε ελαφριά κλινοσκεπάσματα

Επιλέξτε ελαφρύτερα κλινοσκεπάσματα που αναπνέουν, όπως βαμβακερά σεντόνια και ένα πάπλωμα ή κουβέρτα πικέ. Αυτό θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και θα αποτρέψει την υπερθέρμανση ενώ κοιμάστε.

Μείνετε ενυδατωμένες

Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένες, καθώς η αφυδάτωση μπορεί να διαταράξει τον ύπνο. Ωστόσο, προσπαθήστε να αποφύγετε τα υπερβολικά υγρά πριν τον ύπνο για να ελαχιστοποιήσετε την ανάγκη για διαλείμματα στο μπάνιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διατηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Επιμείνετε σε μια τακτική ρουτίνα ύπνου πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα ή στις διακοπές. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σας και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Αποφύγετε τα βαριά γεύματα και την καφεΐνη

Αποφύγετε τα βαριά, πικάντικα ή λιπαρά γεύματα κοντά στην ώρα του ύπνου, καθώς μπορεί να προκαλέσουν πεπτική δυσφορία και να επηρεάσουν την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε. Επιπλέον, μειώστε ή αποφύγετε την πρόσληψη καφεΐνης το απόγευμα και το βράδυ, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο.

Περιορίστε τον χρόνο χρήσης smartphone πριν τον ύπνο

Το μπλε φως που εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές όπως smartphone, tablet και τηλεοράσεις μπορεί να καταστείλει την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που είναι απαραίτητη για τον ύπνο μας. Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο για να βελτιώσετε τις πιθανότητες να κοιμηθείτε καλά και γρήγορα.

Εξασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης

Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που προάγουν τη χαλάρωση πριν από τον ύπνο, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, το ζεστό μπάνιο ή οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής και ο διαλογισμός. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να προετοιμάσετε το σώμα σας για ύπνο.

Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης λευκού θορύβου

Εάν ο εξωτερικός θόρυβος, όπως τα γύρω σπίτια ή η κυκλοφορία στον δρόμο, ενοχλεί τον ύπνο σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή λευκού θορύβου ή έναν ανεμιστήρα για να δημιουργήσετε έναν καταπραϋντικό ήχο που καλύπτει τους εξωτερικούς θορύβους και προάγει τον καλύτερο ύπνο.

Ντυθείτε κατάλληλα

Επιλέξτε ελαφριά ρούχα ύπνου από φυσικά υφάσματα όπως βαμβάκι ή λινό για να βοηθήσετε το σώμα σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του πιο εύκολα.

Εάν παλεύετε συνεχώς με την αϋπνία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για περαιτέρω καθοδήγηση.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top