3 σημάδια ότι πρέπει να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σας

Μήπως οι ενδείξεις έχουν αρχίσει να «μιλάνε»;

Το να μπορείς να επικοινωνήσεις με άνεση τα συναισθήματά σου αλλά και να καταλαβαίνεις τη θέση του άλλου όσο βρίσκεσαι σε μια σοβαρή, χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να μπορείς απλώς να βάλεις τις λέξεις σε μία πρόταση. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν ειδικότερα μέσα σε μία σχέση, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως τα πράγματα δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν. Ποια είναι, όμως, τα σημάδια που μαρτυρούν πως πράγματι υπάρχει  κάποιο πρόβλημα σε μία σχέση στο επίπεδο της επικοινωνίας; Κράτα σημειώσεις και δεν αν πρέπει να αναλάβετε δράση.

Βγαίνουμε αλλά δεν έχουμε σχέση

Δεν συζητάτε για συγκεκριμένα θέματα

Όταν προτιμάς τόσο εσύ, όσο και το άτομο που έχεις δίπλα σου, να αποφύγετε τη συζήτηση για συγκεκριμένα θέματα, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν μια κάποια ένταση, τότε σίγουρα αυτό αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στην επικοινωνία σας. Αυτό που στην ουσία μπορεί να συμβεί μέσα από αυτήν την πρακτική είναι μέρα με τη μέρα θα απομακρύνεστε και στο τέλος να μην αντέχετε να βρίσκεστε σε αυτή τη σχέση, αφού διάφορα προβλήματα που μαζεύονται θα μένουν άλυτα για καιρό.

3 σημάδια ότι πρέπει να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σας

Μαλώνετε συνέχεια

Υπάρχουν θέματα στα οποία διαφωνείτε, που τυχαίνει να εμφανίζονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μαλώνετε ξανά και ξανά για τα ίδια πράγματα. Αυτό όμως σημαίνει στην πραγματικότητα πως το πρόβλημά σας δεν έχει λυθεί, με αποτέλεσμα να καταλήγετε στο ίδιο συμπέρασμα και να δημιουργούνται διαρκώς προστριβές. Στην πραγματικότητα, η επικοινωνία σας δεν είναι καλή επειδή απουσιάζει η ικανότητα να λήξετε μια διαμάχη, δίνοντας λύσεις σε όλα όσα σας κάνουν να φτάνετε εκεί.

Πώς θα καταλάβεις ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου σύμφωνα με το ζώδιο του

Νιώθεις πως δεν σε καταλαβαίνει

Η επικοινωνία σε μια σχέση είναι σίγουρα κακής ποιότητας όταν νιώθεις συνεχώς πως ο σύντροφός σου δεν σε καταλαβαίνει ο σύντροφός σου ή συμβαίνει και το αντίθετο. Μέσα από αυτήν την κατάσταση, αυτοπεποίθησή σου όπως και εκείνου δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα, σταματάτε από κοινού να επικοινωνείτε ουσιαστικά και στο τέλος τα πράγματα παίρνουν μια μη αναστρέψιμη τροπή.

Αν λοιπόν νιώθεις πως ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια βρίσκονται στην καθημερινότητα της σχέσης σας, αναλάβετε δράση αναθεωρώντας το πώς ακριβώς μοιράζεστε τις σκέψεις σας σε αυτήν. Όταν τα θέματα λύνονται μέσω της ειλικρινούς συζήτησης και της υγιούς επικοινωνίας, τότε έρχεται ο ένας πιο κοντά στον άλλο και σταδιακά οι τοίχοι που έχουν υψωθεί στο παρελθόν πέφτουν.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top