Μήπως σαμποτάρεις τη φιλία σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

5 ενδείξεις που σου λένε ότι κάτι δεν κάνεις καλά

Ακόμη κι αν εσύ πιστεύεις ότι είσαι υποδειγματικός φίλος ή φίλη, μερικές φορές υπάρχει ο κίνδυνος να σαμποτάρεις υποσυνείδητα τη φιλία σου μέσα από συμπεριφορές που υιοθετείς δίχως καν να το καταλάβεις. Τα παρακάτω 5 σημάδια είναι και τα πιο ενδεικτικά για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά και να το αλλάξεις. 

3 «χρυσοί» κανόνες για να χτίσεις δυνατές σχέσεις

Έχεις μη ρεαλιστικές ή άδικες προσδοκίες

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι από μία φιλία και είναι ακόμη πιο σημαντικό να κάνεις αυτές τις ανάγκες γνωστές, ώστε να μην απογοητεύεσαι όταν οι προσδοκίες σου δεν ικανοποιούνται. Κι αυτό μιας που οι φίλοι σου δεν μπορούν να μαντέψουν τι είναι αυτό που χρειάζεσαι κάθε στιγμή και δεν είναι φυσικά και σωστό να σηκώνουν το βάρος των προσδοκιών σου στις οποίες δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ανταποκριθούν.

Μήπως σαμποτάρεις τη φιλία σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

Δεν επικοινωνείς τα πρόβληματά σου

Όταν φοβάσαι τη σύγκρουση και δεν επικοινωνείς τα προβλήματά σου, οι σχέσεις σου με τους φίλους σου κινδυνεύουν μιας που απομακρύνεστε ή επικρατεί μια ένταση η οποία δεν εκτονώνεται ποτέ. 

Fexting: Η τάση στα μηνύματα που καταστρέφει τη σχέση σου

Ζηλεύεις τους φίλους/φίλες σου

Στις φιλίες, συνήθως οι ζήλια προκύπτει όταν δεν βρισκόμαστε στην ίδια ή παρόμοια φάση ζωής με τους φίλους και τις φίλες μας και το τοξικό αυτό συναίσθημα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείς τέτοιες καταστάσεις είναι η ειλικρίνεια, μιας που η αδυναμία αυτή του χαρακτήρα μας είναι σε κάθε περίπτωση ανθρώπινη και μπορεί να γίνει σωστή διαχείρισή της.

Δεν βρίσκεις χρόνο για τις φιλίες σου

Ως ενήλικες, οι ζωές μας είναι πολύ πιο περίπλοκες και απαιτητικές, γεγονός που πολλές φορές σημαίνει ότι οι φιλίες μας μένουν πίσω λόγω έλλειψης χρόνου. Βάλε τη φιλία σου σε προτεραιότητα όταν υπάρχει ο χρόνος και θυμήσου ότι πολλές φορές ένα τρυφερό μήνυμα ή μια κλήση μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά, ακόμη και σε στιγμές που πνίγεσαι στη δουλειά και τις υποχρεώσεις.

Μήπως σαμποτάρεις τη φιλία σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

Πώς να χωρίσετε κάποιον σύμφωνα με το ζώδιό του

Αφήνεις την ερωτική σχέση σου να μπει ανάμεσά σας

Όταν ένα άτομο ξεκινά μια σχέση, πρέπει να βρει έναν τρόπο να μοιράσει τον χρόνο του ανάμεσα στους φίλους/φίλες του και τον σύντροφό του, οπότε ρεαλιστικά, τα πράγματα αλλάζουν. Αν έχεις λοιπόν εξαφανιστεί εντελώς από όλες σου τις φιλίες, ξέρεις πως ήρθε η στιγμή να μπουν όρια.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top