3 «χρυσοί» κανόνες για να χτίσεις δυνατές σχέσεις

Είναι απλές και τις ακολουθούν άτομα με υψηλό EQ

Τρεις Κανόνες Για Να Χτίσεις Δυνατές Σχέσεις

Έρευνα δείχνει ότι η συναισθηματική νοημοσύνη και η εξέλιξή της οδηγεί σε καλύτερες εργασιακές επιδόσεις και κατ’ επέκταση σε υψηλότερο μισθό ενώ βελτιώνει τις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις.

Μήπως ο σύντροφός σου έχει εξελιχθεί σε quiet quitter;

Οι παρακάτω «χρυσοί» κανόνες, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα σε κάνουν να χτίσεις πολύ δυνατές σχέσεις και φιλίες:

Ο κανόνας "Milk Carton"

Έγινε γνωστός με αυτή την ονομασία όταν κάποτε ένας άνδρας εκνευριζόταν μονίμως με τη σύζυγό του επειδή ξεχνούσε εκτός ψυγείου το γάλα με αποτέλεσμα να τρώει σε λάθος θερμοκρασία τα δημητριακά του. Τότε, ο ψυχοθεραπευτής του τού είπε να αλλάξει τακτική και αντί να θυμώνει συνέχεια με τη συνήθεια της γυναίκας του, να εφαρμόσει μια άλλη μέθοδο, δηλαδή να αγοράσει δυο κουτιά γάλα για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό. Ο "milk carton" κανόνας σε ωθεί να εστιάσεις σε όσα μπορείς να ελέγξεις και όχι σε όσα είναι αδύνατον να αλλάξουν.

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του...

Ο κανόνας του να διαφωνείς

Ουσιαστικά, έχει να κάνει με την κατανόηση και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Το πρώτο βήμα είναι η ενθάρρυνση για ανοιχτό διάλογο και εποικοδομητική διαφωνία. Αυτό θα φέρει ουσιαστική και βαθιά επικοινωνία με τους συνομιλητές, χτίζοντας μια πιο γερή σχέση.

Ο κανόνας της αναθεώρησης

Ο κανόνας της αναθεώρησης είναι ο πιο απλός και εύκολα εφαρμόσιμος. Όταν βομβαρδίζεται από πληροφορίες, με τις οποίες δεν συμφωνείς, μπορείς πολύ απλά να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Να ακούσεις προσεκτικά τι έχει να σου πει ο συνομιλητής σου, μελετώντας προσεκτικά τα πιστεύω σου γιατί μπορεί να κάνεις λάθος όσο κι αν είναι δύσκολο να το παραδεχτείς. 

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top