Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε να κάνουμε σεξ;

Όλες οι συνέπειες της αποχής από το σεξ για το σώμα και την υγεία μας

κοπέλα

Το σεξ με τον/την σύντροφό μας ή και σόλο μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία μας. Μόλις μερικά από αυτά είναι η ενίσχυση της καρδιάς μας και η ανακούφιση από τα συμπτώματα του άγχους. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας όταν σταματάμε εντελώς να κάνουμε σεξ; Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλες τις συνέπειες της αποχής από το σεξ για το σώμα και την υγεία μας.

Τα 4 ζώδια που το ερωτικό τους ενδιαφέρον εξανεμίζεται γρήγορα

Αποκτάμε πόνους και ενοχλήσεις

Το σεξ μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για πόνους, όπως οι κράμπες της περιόδου, οι μυαλγίες ή ο πονοκεφάλους. Συνεπώς, μια αποχή μεγάλου διαστήματος από αυτό μπορεί να μας κάνει να υποφέρουμε από διάφορους πόνους ξανά.

Αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα του στρες

Η αποχή από το σεξ και τον αυνανισμό μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και του στρες, όπως και μείωση της διάθεσής μας. Εάν λοιπόν σταματήσουμε να κάνουμε σεξ, πρέπει να φροντίζουμε να ασκούμαστε με άλλους τρόπους εκτός από τη σεξουαλική δραστηριότητα, ως μέσο καθημερινής αποσυμπίεσης.

Προκαλείται σύσφιξη του κολπικού καναλιού σε άτομα που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση

Μια μεγάλη χρονική περίοδος χωρίς τακτική επαφή μπορεί να οδηγήσει σε σύσφιξη του κολπικού καναλιού κατά την εμμηνόπαυση, που μπορεί να οδηγήσει επίσης σε λέπτυνση του κολπικού ιστού και προδιάθεση για δακρύρροια και αιμορραγία κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το πυελικό έδαφος μπορεί να μην παραμείνει σε φόρμα

Όλα τα ανθρώπινα όντα διαθέτουν πυελικό έδαφος και η μη σεξουαλική επαφή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δύναμή του. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να έχουμε οργασμούς στο μέλλον αλλά και την ένταση τους.

Παρουσιάζεται κίνδυνος χαμηλότερης ποιότητας ύπνου

Ορμόνες όπως η βαζοπρεσίνη και η ωκυτοκίνη που παράγονται μετά το σεξ και μειώνουν το στρες στο σώμα βοηθώντας μας να κοιμηθούμε πιο γρήγορα μειώνονται προφανώς όταν απέχουμε από αυτό. Κατά συνέπεια, ρισκάρουμε μια χαμηλότερη ποιότητα στον ύπνο μας.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top