Έξι στοιχεία που δείχνουν πως είσαι ιδιοφυΐα

Μήπως είσαι διάνοια και δε το έχεις καταλάβει;

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες χρόνων, η εξυπνάδα -και πολύ περισσότερο η ιδιοφυΐα- δεν έχει να κάνει με την απόδοση ενός ατόμου στο σχολείο ή από το πόσο μπορεί να αποστηθίσει κάτι. Η ιδιοφυΐα σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει τα 6 πιο κάτω στοιχεία. Μήπως τα διαθέτεις κι εσύ;

Άση Μπήλιου: Oι ερωτικές προβλέψεις της εβδομάδας 09/05/2022 – 15/05/2022

1. Ενσυναίσθηση

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γενικά συντονισμένοι με τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους, αντιλαμβάνονται τι γίνεται στο περιβάλλον τους και έτσι μπορούν να πιάσουν οποιαδήποτε ενέργεια κοντά τους. Η ενσυναίσθηση συνδέει δύο άτομα σε πολύ προσωπικό επίπεδο και επομένως για να μπορέσει κάποιος να το κάνει, είναι απαραίτητο να έχει υψηλό επίπεδο νοημοσύνης.

2. Αντίληψη ότι δεν τα ξέρεις όλα

Αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας αληθινός μαθητής, ένα άτομο που είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες και γνώσεις. Η εσωτερική σου τάση να μαθαίνεις περισσότερα σου επιτρέπει να εξετάζεις όλες τις πτυχές ενός ζητήματος. Ποτέ δεν φοβάσαι να αποδεχτείς τα λάθη σου και να ψάχνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα. 

3. Περιέργεια

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ένα περίεργο και «ανήσυχο» παιδί είναι πιο πιθανό να γίνει ένα πνευματικά ανώτερο άτομο, αργότερα στη ζωή του. Η περιέργεια δεν δίνει μόνο γνώσεις αλλά και νέες εμπειρίες.

4. Δεν υποτιμάς τον εαυτό σου (αλλά ούτε τον υπερεκτιμάς)

Πρέπει να έχεις συναντήσει ανθρώπους, που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα. Το θέμα με αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν πλήρως σαν άτομα, αφού πιστεύουν ότι είναι ήδη ΤΟΠ. Σε μια μελέτη, αποδείχθηκε ότι οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι υπερεκτιμούν τις γνωστικές τους ικανότητες.

5. Αυτοσαρκάζεσαι 

Ίσως σου φαίνεται περίεργο, αλλά το να έχεις χιούμορ, να είσαι ετοιμόλογος και να σαρκάζεις απαιτεί μυαλό πάνω από τον μέσο όρο, όπως επίσης και να μπορείς να διαχωρίζεις το αστείο από το σοβαρό. 

6. Μασάς τσίχλα

Όσο κι αν σου φαίνεται γελοίο, οι περισσότερες από τις μελέτες, που έγιναν, έχουν δείξει ότι η συνήθεια να μασάς τσίχλα μπορεί να είναι σημάδι πολύ υψηλής νοημοσύνης. Οι χημικές ουσίες που διέρχονται στα ούλα λέγεται ότι βοηθούν την κυκλοφορία του αίματός σου. Επιπλέον, αν μασάς μια τσίχλα ενώ προετοιμάζεσαι για ένα τεστ, χρησιμοποιούνται οι συνδέσμοι του εγκεφάλου σου, που βοηθούν στο να αποθηκεύονται πληροφορίες. 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top