Έρευνα: Οι γιαγιάδες είναι πιο δεμένες με τα παιδιά ή τα εγγόνια τους;

Στην έρευνα πήραν μέρος 50 γυναίκες

Την φράση πως «του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» φαίνεται να επιβεβαιώνει η έρευνα που διεξήχθη με επικεφαλής τον καθηγητή ανθρωπολογίας Τζέημς Ρίλινγκ του Πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας επιστημών Proceedings of Royal Society.

Kινούμενα σχέδια: Τα πιο περίεργα στιγμιότυπα αγαπημένων ηρώων

Στην έρευνα πήραν μέρος 50 γυναίκες οι οποίες είχαν τουλάχιστον ένα εγγόνι ηλικίας τριών έως 12 ετών.

«Αυτό που πραγματικά ξεχώρισε, είναι η ενεργοποίηση περιοχών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη συναισθηματική ενσυναίσθηση. Κάτι που δείχνει ότι οι γιαγιάδες είναι 'καλωδιωμένες' να νιώθουν αυτό που νιώθουν τα εγγόνια τους, όταν αλληλεπιδρούν μαζί τους. Αν το εγγόνι χαμογελάει, αυτές συμμερίζονται τη χαρά του παιδιού. Και αν το εγγόνι κλαίει, εκείνες νιώθουν τον πόνο και το άγχος του παιδιού» δήλωσε ο Ρίλινγκ.

Eγκυμοσύνη: Τέσσερις τρόποι να αντιμετωπίσεις τις ζαλάδες

Στην έρευνα όταν οι γιαγιάδες κοιτούσαν φωτογραφίες των παιδιών τους  ενεργοποιούνταν στον εγκέφαλο τους κάπως διαφορετικές περιοχές, που σχετίζονταν με τη νοητική και όχι τη συναισθηματική ενσυναίσθηση, δηλαδή φανέρωναν μεγαλύτερη τάση να κατανοήσουν το παιδί τους, παρά να το νιώσουν με άμεσο τρόπο συναισθηματικά.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top