Πέντε εμβόλια που πρέπει να κάνεις στον σκύλο σου

Ρίξε μια ματιά για να είσαι ενημερωμένη

σκύλος

Οι σωστοί εμβολιασμοί στη σωστή ηλικία θα βοηθήσουν να προστατευτεί το σκυλάκι σου από την εμφάνιση οποιασδήποτε από τις πιο κάτω ασθένειες ή λοιμώξεις.

Ο σκύλος σου έπαθε θερμοπληξία; Τι να κάνεις

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί περιλαμβάνουν τους εξής:

Νόσος του Καρέ: Γενικά, μπορεί να προκαλέσει πυρετό, αναπνευστικά προβλήματα (ρινίτιδα ή βρογχική πνευμονία), πεπτικά προβλήματα (γαστρεντερίτιδα), οφθαλμικά, δερματικά ή νευρικά προβλήματα και μπορεί συχνά να είναι θανατηφόρα.


Ηπατίτιδα του σκύλου: Τα συμπτώματα κυμαίνονται από ελαφρύ πυρετό και συμφόρηση του βλεννογόνου υμένα έως έμετο, ίκτερο, διόγκωση στο στομάχι, κατάθλιψη, μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, πόνο στο ήπαρ και σοβαρή ηπατίτιδα.

Ασθένεια σκυλίσιου παρβοϊού: Ο παρβοϊός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και προσβάλλει το γαστρεντερικό σύστημα, δημιουργεί απώλεια όρεξης, έμετο, πυρετό και συχνά σοβαρή, αιματηρή διάρροια. Μπορεί να επέλθει γρήγορα ακραία αφυδάτωση και να είναι θανατηφόρα εντός 48 - 72 ωρών.

Λεπτοσπείρωση: Η λεπτοσπείρωση είναι μια ζωονοσογόνος ασθένεια που προκαλείται από βακτήρια που μεταδίδονται από τα ούρα των τρωκτικών και μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο και σε ορισμένα ζώα. Για τους σκύλους, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, έμετο, κοιλιακό άλγος, διάρροια, απώλεια όρεξης, σοβαρή αδυναμία και λήθαργο, δυσκαμψία, ίκτερο, μυϊκό πόνο, στειρότητα και νεφρική ανεπάρκεια (με ή χωρίς ηπατική ανεπάρκεια).

Οι προτεινόμενοι εμβολιασμοί περιλαμβάνουν τους εξής:

Λύσσα: Μια θανατηφόρα ασθένεια για σκύλους και για ανθρώπους. Συνήθως χαρακτηρίζεται από ταλαντευόμενο βάδισμα, πόνο στον λαιμό, υπερβολική σιελόρροια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, σπασμούς των μυών του προσώπου. Συχνά παρατηρείται ασυνήθιστα επιθετική συμπεριφορά, όπως επίμονο δάγκωμα.

Λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα των σκύλων: Πρόκειται για μια ασθένεια που κολλάνε οι σκύλοι όταν έρχονται σε επαφή με άλλους σκύλους, σε κυνοτροφεία και επιδείξεις σκύλων, για παράδειγμα. Προκαλεί σοβαρό βήχα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ανάλογα με την ηλικία και τη γενική κατάσταση της υγείας του σκύλου.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top