Ο σκύλος σου έπαθε θερμοπληξία; Τι να κάνεις

Συμπτώματα που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά

σκύλος

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε με το τι ακριβώς είναι η θερμοπληξία. Θερμοπληξία είναι η κλινική εκδήλωση της υπερθερμίας που προκαλείται από την παραμονή του ζώου σε περιβάλλον με αυξημένη θερμοκρασία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο ο οργανισμός του μπορεί να ανταπεξέλθει.

O σκύλος σου γαβγίζει συνέχεια; Πώς να το διαχειριστείς

Με τις παρακάτω οδηγίες, θα μπορέσεις να κατεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος του τετράποδου φίλου σου: 

• Από τη στιγμή που το ζώο πάθει θερμοπληξία, πρέπει απαραίτητα να μεταφερθεί με προσοχή και χωρίς απότομες κινήσεις, από το χώρο που βρίσκεται σε κάποιο σημείο όπου υπάρχει κλιματισμός.


• Τοποθέτησε το ζώο μέσα σε μπανιέρα και ρίξτε του σταδιακά χλιαρό νερό. Προσοχή, όχι κρύο γιατί θα υποστεί σοκ! Ξεκίνησε με χλιαρό νερό και όσο περνάει η ώρα το αφήνεις να γίνει πιο κρύο.

• Στη συνέχεια βάλε το ζώο δίπλα σε έναν ανεμιστήρα και με τα δάχτυλα σου άνοιγε το τρίχωμα του ώστε ο αέρας να έρθει σε επαφή με το δέρμα του.

• Μέτρησε τη θερμοκρασία του ζώου με το ειδικό θερμόμετρο για να σιγουρέψου ότι έχει φθάσει στα επιθυμητά επίπεδα, που είναι 38.6 με 38.9 βαθμούς Κελσίου.


• Ακόμα κι αν η θερμοκρασία έχει επανέλθει στο φυσιολογικό, θα πρέπει το ζώο να εξεταστεί από κτηνίατρο για να ελεγχτούν οι ζωτικές του λειτουργίες. Καμιά φροντίδα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αξιοπιστία της προσοχής του ειδικού, γι’ αυτό μην επαναπαυτείς ακόμα κι αν το ζώο δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και είναι κεφάτο.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top