O σκύλος σου γαβγίζει συνέχεια; Πώς να το διαχειριστείς

Το καλύτερο όμως είναι να μιλήσεις μαζί του κατά πρόσωπο

σκύλος

Το γάβγισμα είναι ένα χρήσιμο και φυσιολογικό μέσο επικοινωνίας, ωστόσο όταν είναι υπερβολικό, μπορεί να αποτελέσει ενόχληση για τους γείτονες.

Αν ο σκύλος του γείτονα δεν σταματάει να γαυγίζει δες τι μπορείς να κάνεις:

• Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις είναι να μιλήσεις στους γείτονες σου. Αν λείπουν από το σπίτι όλη μέρα, μπορεί να μη γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος ή μπορεί να προσπαθούν ήδη να το λύσουν.

Αν φοβάσαι την αντίδραση του γείτονα σου, μπορείς να αφήσεις ένα ανώνυμο γράμμα στο γραμματοκιβώτιο ή κάτω από την πόρτα του, που θα εξηγεί το πρόβλημα κάπως αόριστα για να μην σε εντοπίσει.

Γιατί δεν πρέπει να δίνεις κόκκαλα στον σκύλο σου

Το καλύτερο όμως είναι να μιλήσεις μαζί του κατά πρόσωπο.

Εξήγησε του το πρόβλημα χωρίς απειλητικό ύφος σε φιλικό και με διάθεση «καλής γειτονίας» τόνο φωνής.

Κάνε τον να κατανοήσει ότι το έντονο και επίμονο γάβγισμα του σκύλου του,  σε ώρες κυρίως κοινής ησυχίας, αποτελεί πρόβλημα για εσένα και την οικογένεια σου (ύπνος, διάβασμα παιδιών ή ξεκούραση ηλικιωμένων).

Πώς θα καταλάβεις αν ο σκύλος σου είναι έξυπνος

Μην υποθέσεις και μην κατηγορήσεις.

Απλά εντόπισε το πρόβλημα στον γείτονα και δώσε του μια ευκαιρία να απαντήσει.

Ίσως είναι άπειρος με τα σκυλιά. Σε αυτή την περίπτωση, πρότεινε του κάποιες λύσεις (εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση, παιχνίδια με λιχουδιές, για να καταπολεμήσει την βαρεμάρα του κ.ά.).

• Μπορείς να είσαι επίσης προνοητικός. Αν ο σκύλος του γείτονα γαβγίζει όταν βγαίνεις στον κήπο σου ή τριγυρνάς στα όρια της περιοχής του, κρύψε του τη θέα φτιάχνοντας έναν φράκτη ή φυτεύοντας κάποια δένδρα στη μεριά σου.

Αν ο σκύλος γαβγίζει επειδή κινείσαι κοντά στην περιοχή του, τότε μπλοκάροντας την οπτική επαφή με το σπίτι σου, ίσως λύσεις το πρόβλημα.

• Φυσικά, οι σκύλοι δεν αναγνωρίζουν μόνο οπτικά την παρουσία μας.

Μπορεί εύκολα να σε καταλάβει από τη μυρωδιά ή να σε ακούσει. Αν ο φράκτης δεν δουλέψει και συνεχίζει να γαβγίζει εκνευριστικά, τότε ίσως ήλθε η ώρα να γίνετε φίλοι.

Ρώτησε τον γείτονα αν σου επιτρέπει να γνωρίσεις μαζί με την οικογένεια σου τον σκύλο του. Πρότεινε του ακόμα, αν θέλει, να τον φέρει στο σπίτι σου για παιχνίδι.

Αν δεν κινείσαι πολύ συχνά στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού σου, η περιστασιακή παρουσία σου εκεί ίσως ξαφνιάζει ή φοβίζει τον σκύλο του γείτονα.

Να κινείσαι συχνότερα έξω και μόλις συνηθίσει την παρουσία σου, τους ήχους και τη μυρωδιά σου και της οικογενείας σου, τότε δεν θα αισθάνεται απειλή και ίσως σταματήσει το γάβγισμα.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top