Γιατί δεν πρέπει να δίνεις κόκκαλα στον σκύλο σου

Απέφυγέ το ακόμα κι αν είναι η αγαπημένη τους λιχουδιά

σκύλος

Υπάρχει μια δεδομένη αντίληψη ότι είναι η αγαπημένη τους λιχουδιά κι όμως, με αυτό το άρθρο θα σου αποδείξουμε το αντίθετο.

Φθείρουν τα δόντια

Αφενός τα κόκκαλα δεν καθαρίζουν τα δόντια του σκύλου, αφετέρου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν τα ούλα του ή ακόμα και να σπάσει κάποιο δόντι.

Πώς θα καταλάβεις αν ο σκύλος σου είναι έξυπνος

Τραυματίζουν τον λάρυγγα

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κολλήσει ένα κομμάτι από κόκκαλο στο λάρυγγα, δυσχεραίνοντας την αναπνοή του σκύλου ή ακόμα και να τον τραυματίσει με τις αιχμηρές άκρες του. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από τα δύο, το ζώο πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στον κτηνίατρο.

Τραυματίζουν τον οισοφάγο

Τα κόκκαλα μπορεί να προξενήσουν ερεθισμό του οισοφάγου ή ακόμα και να τον τραυματίσουν, ιδίως όταν μιλάμε για ένα λαίμαργο σκύλο που τα καταπίνει αμάσητα. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να του παρασχεθεί άμεσα κτηνιατρική φροντίδα.

Θέλεις να σταματήσει ο σκύλος σου ν’ ανεβαίνει στο κρεβάτι; Τι να κάνεις

Τραυματίζουν το στομάχι

Τα κόκκαλα προκαλούν ερεθισμό στο στομάχι του σκύλου με επακόλουθα γαστρίτιδες και έλκη που θα ταλαιπωρούν το σκύλο μας για καιρό. Δυστυχώς, υπάρχει πάντα η περίπτωση να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, ώστε να αφαιρεθεί ένα κόκκαλο.

Δεν προσφέρουν καμία διατροφική αξία

Επί της ουσίας, το μόνο που προσφέρουν τα κόκκαλα είναι μια διασκεδαστική ενασχόληση για το σκύλο και τίποτα παραπάνω.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top