To παιδί σου έχει νεύρα; Τι να κάνεις για να ηρεμήσει

Κάποιες ενέργειες που κάνεις άθελά σου το εκνευρίζουν

παιδί νεύρα

Γιατί σου φαίνεται περίεργο όταν το παιδί σου έχει νεύρα; Όπως σε όλους τους ανθρώπους, έτσι και στα παιδία λογικό είναι κάποια στιγμή να νιώσουν θυμό. Ο θυμός είναι η άμυνα ενάντια σε βαθύτερα συναισθήματα όπως ο φόβος, η απογοήτευση, η ζήλια και ο πόνος.

Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν σε ένα σπίτι όπου ο θυμός αντιμετωπίζεται με υγιή τρόπο, τότε μαθαίνουν να χειρίζονται και το δικό τους θυμό πιο εποικοδομητικά. Άλλωστε αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο: στα μάτια των παιδιών οι γονείς είναι το καλύτερο παράδειγμα!

Feng Shui:Τοποθετήστε σωστά τα αντικείμενα και διώξτε την αρνητική ενέργεια

Υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να μην κάνεις την ώρα που το παιδί σου βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση: 

Μη στέκεσαι μπροστά στο παιδί

Όποια κι αν είναι η ηλικία του, όταν το παιδί βρίσκεται σε κατάσταση πανικού είναι εκτός ελέγχου και καμία λογική δεν μπορεί να το κυριεύσει. Εφόσον το παιδί είναι ασφαλές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απομακρυνθείς και να του δώσεις τον χώρο που μπορεί να χρειάζεται για να ξεσπάσει.

Γιατί δεν πρέπει να το παρακάνεις φέτος με τις προσδοκίες

Μη βγάζεις συμπεράσματα για το θυμό του παιδιού

Το παιδί σου δεν έχει πάντα άδικο όταν ξεσπά έντονα ή και βίαια. Παρόλο που η συμπεριφορά αυτή δεν είναι αποδεκτή, οι αιτίες της μπορεί να είναι. Άλλωστε, όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα κάποιες φορές να έχουν νεύρα; Δεν έχει το παιδί δικαίωμα να εκφράζει τα συναισθήματά του; 

Μην παρασυρθείς από τα συναισθήματά σου

Την στιγμή που το παιδί είναι θυμωμένο, αντί να αντιδράσεις και εσύ ανάλογα, κάνε ένα βήμα πίσω και προσπάθησε να γίνεις εξωτερικός παρατηρητής της κατάστασης. Επανάλαβε μέσα σου την φράση «θα λειτουργήσω σύμφωνα με την λογική –θα έχω υπομονή και θα διατηρήσω την ψυχραιμία μου». 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top