Έχεις γάτα; Πώς να προστατεύσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου

Τι άλλο να κάνεις για να προστατεύσεις την υγεία της

γάτα δέντρο

Περίμενες πώς και πώς να στολίσεις το σπίτι σου χριστουγεννιάτικα, έχεις σκεφτεί όμως τι κινδύνους μπορεί να έχει αυτή η εορταστική ατμόσφαιρα για τα κατοικίδια σου; Δεν λέμε να μην στολίσεις, απλά να προσέξεις τα πιο κάτω:

Σκύλος: Το ανθρώπινο χαρακτηριστικό που έχει

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

- Προσοχή στις βελόνες και στα μικρά αιχμηρά αντικείμενα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Υπάρχει κίνδυνος είτε λόγω κατάποσης είτε λόγω τραυματισμού ειδικά στα πέλματα των τετράποδων.
- Μην κρεμάς σοκολάτες στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι τοξική για τα κατοικίδια.
- Προσοχή με τα ηλεκτρικά καλώδια και κάθε είδους διακοσμητικές λάμπες/φώτα. Φρόντισε να είναι σωστά καλυμμένα και να μην έχει εύκολη πρόσβαση το κατοικίδιο σου σε αυτά. Ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι πολύ μεγάλος.
- Απόφυγε τα διακοσμητικά φώτα με έντονη ή απότομη λάμψη. Μπορεί να προκαλέσουν φοβία στο κατοικίδιο.
- Φρόντισε ο στολισμός του δέντρου σου να είναι με άθραυστα αντικείμενα και μεγάλα στο μέγεθος ώστε να μην μπορούν να τα καταπιούν τα «περίεργα» κατοικίδια.
- Φρόντισε το δέντρο σου να είναι πολύ καλά στερεωμένο. Οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν σε αυτό και οι πτώσεις μπορεί να επιφέρουν τραυματισμό.

Τέσσερα tips για να γίνει το κατοικίδιό σου υπάκουο

Άλλοι χριστουγεννιάτικοι κίνδυνοι

- Προσοχή στο στολισμό με διάφορα φυτά τα οποία μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τα κατοικίδια 
– Απόφυγε έντονους θορύβους από κροτίδες, σκάσιμο μπαλονιών, άνοιγμα σαμπάνιας κ.α που μπορεί να πανικοβάλλουν και να οδηγήσουν σε τραυματισμό το κατοικίδιό σου.
- Απομάκρυνε αμέσως τα χαρτιά περιτυλίγματος των δώρων αλλά και τα μικρά παιχνίδια για να αποφύγετε τον κίνδυνο κατάποσης.
- Μην αγοράζεις αμφιβόλου ποιότητας δώρα στα κατοικίδια σας (κάποια από αυτά είναι τοξικά ή θρυμματίζονται-σπάνε εύκολα).

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top