Τέσσερα tips για να γίνει το κατοικίδιό σου υπάκουο

Έτσι θα έρχεται κοντά σου με το «έλα»

υπάκουος σκύλος

Θέλεις να εκπαιδεύσεις το σκυλάκι σου να σε υπακούει με ένα παράγγελμα και να έρχεται κοντά σου όπου κι αν βρίσκεται, αλλά όχι με φόβο φυσικά; Τότε συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

1) Από την αρχή της γνωριμίας σας λοιπόν, θα το φωνάζεις  να φάει χρησιμοποιώντας το όνομα του και έπειτα τη λέξη «έλα». Άρα του δημιουργείς μια ευχάριστη εντύπωση για τη λέξη αυτή. Μετά όμως μόλις τη μάθει, φώναξε το να έρθει κοντά σου και μόλις έρθει πλησιάσει χαϊδέψτε το. Αφού λοιπόν έχει αντιληφθεί πως το «έλα» έχει και χάδια και αφού το μάθεις να κάθεται φρόνιμα, θα πρέπει να προχωρήσεις στη σοβαρή άσκηση του «έλα».

Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και η σχέση σκύλου και κηδεμόνα;

2) Θα το βάλεις να καθίσει και κρατώντας πάντα το λουρί του, θα πας να σταθείς απέναντι του σε μικρή απόσταση.

3) Μην το αφήσεις  να σηκωθεί, αλλά μετά από λίγο κάλεσε το με τη λέξη «έλα». Αν δεν έρθει – γιατί μπορεί να νομίζει πως κάνει την άσκηση του «κάτω» και ότι δεν πρέπει να σηκωθεί- τράβηξε λίγο το λουρί κα επαναλάβετε το κάλεσμα. Μόλις έρθει μπροστά σας, παινέψτε το και βάλτε το να ξανακάνει την άσκηση.

4) Αυτό θα γίνεται 2-3 φορές τη μέρα ώσπου να καταλάβει την εντολή «έλα». Αυτό που του ζητάς κατ’ ουσία είναι να έρθει κοντά σου όπου και αν βρίσκεται. Είναι ο μόνος τρόπος να το προστατέψεις από κάθε κίνδυνο.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top