Φιλία: Τέσσερις συμβουλές για να κρατήσεις τη σημαντική αυτή σχέση

Μπορείς να τα καταφέρεις ακόμη κι αν στη ζωή σου ήρθαν αλλαγές

φιλία

Θυμάσαι που είχατε υποσχεθεί να μείνετε αχώριστες στο πέρασμα του χρόνου; Ο γάμος, τα παιδιά, τα διαφορετικά ωράρια και όλα αυτά που προκύπτουν στην καθεμία μας, αλλά όχι σε όλες ταυτόχρονα και το ίδιο, αποτελούν λόγους που μας αποξενώνουν από τα άτομα που στο παρελθόν βλέπαμε συνέχεια.

Πες μου τι ζώδιο είναι να σου πω πόσο καιρό θα είναι θυμωμένος μαζί σου

Εάν υπάρχει καλή διάθεση μπορείς να τα συνδυάσεις όλα και να βλέπεις τις φίλες σου, γιατί αν δεν το κάνεις θα έρθει η στιγμή που θα σου λείπουν πολύ. Άλλωστε με τις φίλες μας γελάμε, ξεχνιόμαστε, θυμόμαστε τα παλιά και μοιραζόμαστε όσα μας απασχολούν. 

Βρήκαμε τους τρόπους όμως για να κρατήσεις  τις  φιλίες σου αναλλοίωτες στον χρόνο:

Θέλεις να ξυπνάς πιο χαρούμενη; Από ποια πλευρά να κοιμάσαι

Γίνε ευέλικτη με την επικοινωνία

Μιλούσατε στο τηλέφωνο με τις ώρες αλλά αυτό ήταν πριν έρθουν τα παιδιά. Η λύση; Ρώτα τη φίλη σου ευθέως πως προτιμά να επικοινωνείτε. Μπορεί να είναι μέσω μηνυμάτων ή να τη βολεύει καλύτερα ένα σύντομο τηλεφώνημα. Ο στόχος είναι να βρεθεί ένας τρόπος για να κρατάτε επαφή και να μοιράζεστε τα νέα σας όταν τα προγράμματά σας δεν συμπίπτουν.

Τηρήστε ένα καθιερωμένο ραντεβού

Εντάξει, ίσως δεν μπορεί να είναι κάθε εβδομάδα, αλλά ένα brunch μία φορά το μήνα ή μεσημεριανό γεύμα ή ένα happy hour για κοκτέιλ -ότι βολεύει όλες σας ανάλογα με το πρόγραμμα σας-  είναι κάτι που σίγουρα μπορείτε να προγραμματίσετε. 

Tέσσερις τρόποι για να κάνεις τα παιδιά σου χαρούμενα

Μοιράσου τις  δουλειές

Αν μένεις κοντά με τη φίλη σου, μπορείς να τη βοηθήσεις να κάνετε παρέα τα ψώνια στο super market, μία αλλαγή ρούχου ή να αφήσετε τα αυτοκίνητά σας στο πλυντήριο. Έτσι, οι δουλειές θα φαντάζουν λιγότερο βαρετές κι εσείς θα έχετε κάνει ένα πολύτιμο catch up.

Πες τι νιώθεις

Μερικές φορές, είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στη ζωή μας που παραμελούμε τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να λες πώς αισθάνεσαι χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση και φυσικά χωρίς να αφήσεις αυτά τα συναισθήματα να παγιωθούν. Συχνά είναι τόσο απλό όσο ένα "Μου λείπεις. Να σε καλέσω Face Time;". Απόφυγε την γκρίνια και δείξε στις φίλες σου γιατί σου λείπουν και πόσο τις αγαπάς.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top