Tι ερωτήσεις να του κάνεις για να δεις αν αξίζει να συνεχίσεις μαζί του

Έτσι θα τον μάθεις καλύτερα και θα πάρεις αποφάσεις

σύντροφος σχέση

Γνωριστήκατε, ήρθατε πιο κοντά και αναρωτιέσαι αν πραγματικά ταιριάζεις μαζί του... Ίσως από τις πρώτες ερωτήσεις που του κάνεις να είναι τι ζώδιο είναι, αλλά αν θες να έχεις μια πιο ουσιαστική εικόνα για τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες, μπορείς να τον ρωτήσεις κάτι πιο ουσιαστικό.

Μικρές ενδείξεις που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου

Όπως για παράδειγμα, το πώς δείχνει την αγάπη του στα άτομα που είναι δίπλα του, πώς έχει την αγάπη στο μυαλό του ή πώς αντιλαμβάνεται ότι τον αγαπούν. Αυτά και άλλα πολλά μπορείς να ρωτήσεις τον άνθρωπο που γνώρισες, ζητήματα που καλό είναι να τα συζητήσετε εξαρχής, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

Ποιές ερωτήσεις θα μπορούσες να του κάνεις για να είσαι βέβαιη ότι έκανες τη σωστή επιλογή; 

Tα τρία στάδια του έρωτα και πώς σε επηρεάζουν

Σίγουρα, δεν υπάρχουν ερωτήσεις-συνταγές ώστε να ξέρεις πώς αντιδρά κάποιος, τι σκέφτεται και πώς λειτουργεί. Αν θέλει να κρυφτεί σίγουρα μπορεί να το καταφέρει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ζητήματα που μπορείς να δώσεις σημασία για να έχεις μια πιο γενικευμένη άποψη για τον νέο σου αγαπημένο. Οι ερωτήσεις που θα του κάνεις, όπως αναφέρουν συχνά οι ψυχοθεραπευτές, να στρέφονται γύρω από την επικοινωνία, στους τρόπους που επιλέγει ο καθένας να επικοινωνήσει με τον άλλον, να δεις αν έχει την ικανότητα να «ακούει» τον άλλον αλλά και πώς, για παράδειγμα, μπορεί να αντιδράσει σε μικρές ή μεγάλες παρεξηγήσεις.

Τι πιστεύει για το αντίθετο φύλο, την εργασία, ποιές είναι οι αξίες του...ερωτήσεις βέβαια, που δεν λέμε να τις κάνεις όλες μαζί! Αν το κάνεις αυτό, μπορεί να νιώσει ότι τον ανακρίνεις και να το βάλει στα πόδια.

- Ρώτησε λοιπόν τι είναι σημαντικό για εκείνον και κάντε μια κουβέντα γύρω από το τι θεωρεί ο καθένας σας σπουδαίο στη ζωή του.

- Ανταλλάξετε απόψεις, για να δεις πώς αντιδρά ο καθένας σας όταν διαφωνείτε. Ακόμα και διαφορετικές απόψεις να έχετε, χρειάζεται να υπάρχει σεβασμός. 

- Τι πλάνα ζωής έχει; Πώς φαντάζεται τον εαυτό του ύστερα από 5 ή 10 χρόνια, για παράδειγμα.

- Κοινά ενδιαφέρονται έχετε; Ασφαλώς και δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι όλα κοινά. Ίσως όμως, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και μαζί. 

- Ποιά είναι η σχέση του με τα χρήματα, πώς τα διαχειρίζεται, πού προτιμά να τα ξοδεύει; 

- Πώς είναι οι σχέσεις με την οικογένειά του; Είναι αγαπημένοι μεταξύ τους ή έχουν διαφορές; 

- Έχει φίλους και κοινωνική ζωή; Καλούς φίλους ή προτιμά τις παρέες; Πώς διασκεδάζει;

Ζητά βοήθεια όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ή έχει κάποια πηγή στήριξης;

- Με ποιά ζητήματα θυμώνει; Πώς αντιμετωπίζει καταστάσεις που τον ενοχλούν;

- Μιλήστε για την ελευθερία στο ζευγάρι. Μέχρι ποιό σημείο πιστεύετε πως χρειάζεται; Συζητήστε το. 

- Ποιά γνώμη έχει για την μονογαμία;

Όλα τα πιο πάνω θα βοηθήσουν μεν να μάθει καλύτερα ο ένας τον άλλον, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και δεν μπορείς να ξέρεις αν θα εξελιχθεί έτσι όπως επιθυμείτε η σχέση σας. Οι πολύωρες συζητήσεις και οι επαφές που θα έχετε στη συνέχεια, θα βοηθήσουν και τους δύο πολύ περισσότερο. Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι, είναι πως ο τρόπος που επικοινωνείτε μεταξύ σας είναι πολύ σημαντικός για την θετική πορεία της σχέσης. 

Επιμέλεια:  MyLifeTeam

Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top