Πώς μπορείς να στηρίξεις τον σύντροφο σου όταν έχει άγχος

Χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

άντρας αγχωμένος

Όλοι κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε άγχος και στρες που πολλές φορές δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Τι γίνεται όμως όταν το άγχος καταβάλλει τον σύντροφο σου; Αναπόφευκτα δημιουργεί εντάσεις, απόσταση και διαφωνίες.  Αυτό που μπορείς  να κάνεις λοιπόν είναι να υποστηρίξεις τον σύντροφο σου τη στιγμή που το χρειάζεται.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε περιόδους έντονου άγχους η υποστήριξη στο έτερον μας ήμισυ, όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει την σχέση αλλά μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο επίπεδο οικειότητας που θα μας φέρει πιο κοντά.

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος να παρέχεις την υποστήριξη σου; 

Ιδού μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν: 

•    Πρώτα από όλα πρέπει να θυμάσαι, πως δεν πρέπει να παίρνεις το άγχος του αγαπημένου σου προσωπικά. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος που αγαπάμε είναι αγχωμένος, όμως θυμήσου πως εσύ πρέπει να φανείς πιο δυνατή. 

•    Πρότρεψε τον να μιλήσει για τις ανάγκες του. Όταν ο σύντροφός σου είναι αγχωμένος με κάποιο ζήτημα, είτε επαγγελματικό είτε προσωπικό, έχει διαφορετικές ανάγκες από εκείνες που είχες συνηθίσει και διαφορετική όρεξη για πράγματα που ενδεχομένως έχετε κανονίσει να κάνετε μαζί. Ο μόνος τρόπος για να μάθεις τι πραγματικά θέλει και τι χρειάζεται σε αυτή την φάση είναι να τον ρωτήσεις ξεκάθαρα.

•    Γίνε καλύτερος ακροατής. Σε περιόδους άγχους, ο σύντροφος σου μπορεί να έχει ανάγκη να «ξεσπάσει», να πει τα <<απωθημένα>> του. Ο ρόλος σου είναι να τον ακούσεις προσεκτικά, δίνοντας του την αμέριστη προσοχή σου. Δεν είναι ανάγκη να του δώσεις κάποια συμβουλή αν δεν σου το ζητήσει. Μείνε δίπλα του και απλά άκουσε τι έχει να σου πει.

•    Ξεκινήστε μαζί μια δραστηριότητα. Ποιο είναι το αγαπημένο του χόμπι; Ήρθε η ώρα να το κάνετε τώρα μαζί. Δοκιμάστε νέα πράγματα από αυτά που ενδεχομένως έχετε συνηθίσει έως τώρα. Που ξέρετε ίσως έτσι να αλλάξει η διάθεση του.

•    Φρόντισε τον λίγο περισσότερο. Το ξέρουμε ότι το κάνεις καθημερινά. Όμως στην φάση που βρίσκεται χρειάζεται περισσότερη στοργή και αγάπη. Μαγείρεψε του το αγαπημένο του φαγητό ή κάνε κάτι που του αρέσει πολύ. Μερικές απλές κινήσεις είναι αυτές που μπορούν να απαλύνουν το stress, δείχνοντάς του πως είσαι κοντά του.

Υ.Γ. Μην ξεχνάς να του θυμίζεις πόσο πολύ τον θέλεις και πως όλο αυτό θα το περάσετε μαζί!  Κατά τα άλλα, υπομονή και κουράγιο!

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top