Πήρες διαζύγιο; Κι όμως υπάρχουν πολλά θετικά

Ένας χωρισμός μπορεί και να φτιάχνει τη ζωή σου

διαζύγιο

Αν βρίσκεσαι εγκλωβισμένη μέσα σ΄ έναν γάμο που σε κάνει δυστυχισμένη, αν πια δε νιώθεις καμία ευτυχία μέσα σ’ αυτόν, χώρισε! Δεν είσαι δέντρο που έχεις ριζώσει. Ξεκόλλα από τα στερεότυπα τύπου “τι θα πει ο κόσμος” (ο κόσμος είναι μίζερος και ασχολείται με τα δικά σου για να ξεχάσει τα προβλήματά του) και διεκδίκησε ΤΩΡΑ ένα καλύτερο αύριο για σένα και τα παιδιά σου. Να είσαι σίγουρη ότι τα παιδιά θα είναι πιο χαρούμενα και ευτυχισμένα σε δύο σπίτια, πάρα σε ένα που θα ζουν και θα μεγαλώνουν μέσα στη δυστυχία και σε αρρωστημένες καταστάσεις…

Σχέση με παντρεμένο; Τα ψέματα που λες στον εαυτό σου

Εννοείται, δε σου συστήνω να το κάνεις κι εσύ. Προσπάθησε με όλο σου το είναι να σώσεις τη σχέση με τον άντρα σου. Αν  όμως έχεις εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες, αν συμβιώνεις σ’ ένα σπίτι με τον πατέρα των παιδιών σου και είστε απλοί φίλοι, αν μιλάτε ο ένας στον άλλον με υποτιμητικά σχόλια, αν έχει χαθεί κάθε είδους επαφή και σεβασμός μεταξύ σας, αν είστε απλοί συγκάτοικοι και όχι πια σύντροφοι, αν δε χαμογελάς και έχεις αφήσει τον εαυτό σου εσωτερικά και εξωτερικά, αν έχεις ρίξει όλο το βάρος στα παιδιά και δεν ασχολείσαι με τίποτε άλλο, τότε όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν είσαι καλά, δε ζεις την ζωή που αξίζεις! Και ξέρεις, κάτι που μου πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβω...

Φτιάξε με το παιδί σου ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

Μισό χρόνο μετά τον χωρισμό μου, θα σου πω τις θετικές αλλαγές που βίωσα στη ζωή τη δική μου των παιδιών μου!

Είμαι πιο χαρούμενη και ευτυχισμένη από ποτέ

Βγήκα από τον χωρισμό με μεγαλύτερο χαμόγελο. Προφανώς το να ζεις σ’ έναν δυστυχισμένο γάμο, όσο και να προσπαθείς και να προσποιείσαι, όσο ψεύτικα και αν γελάς, ούτε τον εαυτό σου, ούτε τα πλασματάκια που σε αγαπούν και σε κοιτούν στα μάτια, τα παιδιά σου, πείθεις. Τραγουδάω όλη μέρα, είμαι πιο ευδιάθετη, χαμογελαστή και λειτουργική. Κάθε μέρα είναι πιο όμορφη από την προηγούμενη.

Έγινα καλύτερη μαμά

Όχι ότι πριν ήμουν κακή μαμά, απλώς μετά τον χωρισμό μου έγινα ακόμα καλύτερη. Ξέρεις πολύ καλά ότι αν η σχέση με τον σύζυγό σου είναι ανυπόφορα δύσκολη, αναπόφευκτα κάποιες φορές την πληρώνουν τα παιδιά χωρίς να φταίνε καθόλου. Μπορεί μετά από έναν δικό σας τσακωμό που μπορεί να μην αφορά καθόλου τα παιδιά, πάνω στα νεύρα σου να ξεσπάσεις σ’ αυτά. Η δική σου προσωπική δυστυχία άθελά σου ξεσπά σε κακή διάθεση προς αυτά και μειωμένη όρεξη στο να ασχοληθείς μαζί τους. Επίσης, επειδή κάποιες ώρες την εβδομάδα και κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο τα παίρνει ο μπαμπάς, σου λείπουν και όταν γυρνάνε, έχεις ακόμα περισσότερη όρεξη να ασχοληθείς μαζί τους.

Βελτίωσα την εμφάνισή μου

Όταν δεν είσαι ευτυχισμένη μέσα στον γάμο σου, σε συνδυασμό με το βαρύ πρόγραμμα της εργαζόμενης μαμάς – γιατί για μένα εργαζόμενες είναι όλες οι μαμάδες, είτε αυτές που δουλεύουν εκτός σπιτιού, είτε αυτές που έχουν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το νοικοκυριό και την ανατροφή των παιδιών τους – αφήνεις τον εαυτό σου και τις περισσότερες φορές λόγω της κακής ψυχολογίας το ρίχνεις στο φαγητό. Ακριβώς αυτό είχε συμβεί και σε μένα και δεν είχε να κάνει με τη συνηθισμένη δικαιολογία ότι γέννησα δυο παιδιά. Θέλοντας να αναπληρώσω τα κενά στη ζωή μου, τα συναισθηματικά κενά που δεν μπορούσαν να τα καλυφτούν με τίποτα, έτρωγα χωρίς να πεινάω και έτσι μου προστέθηκαν πολλά παραπανίσια κιλά. Πλέον πιο ευτυχισμένη και αδύνατη από ποτέ, λάμπω εξωτερικά και εσωτερικά και το εισπράττω καθημερινά από τα θετικά σχόλια γνωστών και φίλων αλλά και από τα ίδια μου τα παιδιά!

Έχω περισσότερη έμπνευση στη δουλειά μου

Λίγους μήνες πριν χωρίσω, ένιωθα ότι έφτανα σε επαγγελματικό τέλμα. Λόγω της ψυχικής μου ατονίας δε μπορούσα να γράψω, δεν είχα καθόλου έμπνευση, και η δουλειά μου αν μη τι άλλο στηρίζεται και στα προσωπικά μου κείμενα. Στο site μου www.workingmoms.gr γράφω τα βιωματικά μου άρθρα που αρέσουν πολύ στις μαμάδες που με ακολουθούν, καθώς και προτάσεις προϊόντων και διασκέδασης. Όταν δεν είσαι καλά «μέσα» σου, χάνεις και τη δημιουργικότητά σου. Πλέον δουλεύω με περισσότερη όρεξη από ποτέ και διανύω την πιο δημιουργική περίοδο της ζωής μου.

Ξαναβρήκα τις φίλες και τους φίλους μου

Όταν βρίσκεσαι σ’ έναν γάμο που οι παρέες σου πριν παντρευτείς δεν ταιριάζουν με τον σύζυγό σου, αναπόφευκτα οι φίλοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Και σε συνδυασμό με το μεγάλωμα των παιδιών και τις ευθύνες, συνήθως χάνεις τους προ γάμου φίλους και συναναστρέφεσαι με τους γονείς των συμμαθητών των παιδιών σου, τους κουμπάρους και ίσως κάποιους φίλους που σου επιβάλλει ο σύζυγος. Πλέον είναι μια καλή αφορμή να ξαναβρεθείς μαζί τους, να θυμηθείτε τα παλιά και να χαράξετε νέες αναμνήσεις!

Το έχω πει πάρα πολλές φορές και θα εξακολουθώ να το λέω, γιατί το πιστεύω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και είναι το μότο της ζωής μου: Ευτυχισμένη μαμά= ευτυχισμένα παιδιά. Μια γυναίκα και μαμά για να είναι χαρούμενη πρέπει να έχει και μια ευτυχισμένη προσωπική και ερωτική ζωή…. Το γεγονός ότι έγινε μητέρα δεν πρέπει να την κάνει να ξεχνάει και την θηλυκή της πλευρά!

Της Έφης Αργυροπούλου

Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Πηγή:workingmoms.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top