Τα πέντε καλοκαιρινά "μη" των μαμάδων

Όλοι τα μισούσαμε, αλλά τελικά ήταν τόσο σοφά

καλοκαιρινά μη μαμάδων

Για πολλούς πιτσιρικάδες που κάνουν διακοπές με τη μαμά και τη γιαγιά, καλοκαίρι σημαίνει ‘’μη'' και ‘’πρόσεχε''. Οι απαγορεύσεις παίρνουν και δίνουν, ακόμη κι αν έχεις περάσει τα πρώτα και τα δεύτερα ‘’άντα’’... Διότι για την Ελληνίδα μαμά δεν απογαλακτίζεσαι ποτέ…Το κακό είναι οτι όσο μεγαλώνεις και αντιλαμβάνεσαι πια μόνος σου τον κόσμο, τον εαυτό σου, το καλοκαίρι, τόσο ανακαλύπτεις οτι τελικά οι μαμάδες είχαν πάρα πολύ δίκιο (σε όλα)!

Πώς να κάνεις το παιδικό του δωμάτιο παραμυθένιο με απλά πράγματα

Μην κάθεσαι με το βρεγμένο μαγιό. Εννοείται ότι το έβγαζα από πάνω μου όταν βράδιαζε. Κι όμως όλοι οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι όταν μένεις πολύ ώρα με το υγρό μαγιό, οι μύκητες και τα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται στα υγρά και σκοτεινά μέρη, μας απειλούν με μυκητιάσεις και ουρολοιμώξεις.

Πρέπει το παιδί να διαβάζει στις διακοπές;

Φόρα το καπέλο σου. Το πως η Ελληνίδα μάνα από τη δεκαετία του εξήντα και του εβδομήντα είχε προβλέψει την τρύπα του όζοντος αυτό με ξεπερνάει! Και ναι, πλέον όταν βγαίνεις στον ήλιο πρέπει οπωσδήποτε να φοράς καπέλο για να προστατέψεις το δέρμα του προσώπου από την φωτογήρανση, αλλά και τον κίνδυνο μελανώματος.

Δε θα μπεις στη θάλασσα, τώρα έφαγες. Η γιαγιά μπορεί να μην είχε τελειώσει δημοτικό, αλλά στις πρώτες βοήθειες και στην  ιατρική δεν την έφτανε κανείς. Πολλά χρόνια μετά τη συγκεκριμένη απαγόρευση, κατάλαβα πόσο μεγάλη βλακεία είναι να κολυμπάς με γεμάτο στομάχι.

Πέσε να κοιμηθείς το μεσημέρι. Αυτή η απαγόρευση δεν έπιανε ποτέ ... Πλέον όμως, όλες οι επιστημονικές έρευνες  αναφέρουν ότι έστω και 15 λεπτά μεσημεριανής σιέστας, μειώνει το στρες, ανανεώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνει την πνευματική μας απόδοση.

Μην τρως τόσα παγωτά… Αν ως έφηβος τρως τρία παγωτά το πρωί και τρία το βράδυ, μετά πώς να μπεις σε διατροφικό πρόγραμμα και να πειθαρχήσεις;

Συντάκτης: Τζίνα Σπάρτακου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top