Kαλύτερη φίλη ή μεγάλο θύμα;

Είσαι για όλους εκεί, εκτός από τον εαυτό σου

Φίλες

Όσοι πέρασαν από τη ζωή σου έχουν να το λένε. Α, είσαι η καλύτερη φίλη. Πάντα εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα. Να πεις μια καλή κουβέντα, να ενθαρρύνεις, να παρηγορήσεις, να συντρέξεις. 

Για αυτό άλλωστε δεν είναι οι φίλοι; Σωστά. Γιατί όμως στο τέλος της ημέρας εσύ νιώθεις μεν μια βαθιά ικανοποίηση αλλά και κάπως σαν μη κυβερνητική οργάνωση;

Σε παίρνει τηλέφωνο η φίλη σου στις 3 το βράδυ γιατί θέλει να τα πιείτε- χώρισε πριν έναν μήνα και ήδη έχετε κατεβάσει τα μισά βαρέλια του Τενεσί.

Αγχώνεται μια άλλη με την εξεταστική- ποιος άλλος μπορεί να τη βοηθήσει να διαβάσει τις σημειώσεις της και να περάσει;

Τρελαίνεται η φίλη γιατί πρέπει να πάρει το τέλειο φόρεμα για τον γάμο της αδερφής της- καλέ, ποια άλλη έχει γούστο και αισθητική εκτός από σένα;

Πιέζεται η κολλητή γιατί δεν έχει ποιος να της κρατήσει το μωρό, το σκυλάκι της δηλαδή, τώρα που θα φύγει επαγγελματικό ταξίδι. Οκ, εννοείται ότι έχεις ήδη πάρει τροφή, μην το συζητάμε.

Και κάπως έτσι κυλάει η ζωή. Δίνοντας. Προσφέροντας. Ούσα παρούσα στο καθετί. Η καλύτερη φίλη.

Τι λάθος κάνεις; Δεν λες ποτέ όχι. Δεν έχεις τη δύναμη να το κάνεις. Το βραβείο της καλύτερης φίλης σε ωθεί να επιβεβαιώνεις την αξία του κάθε μέρα. Φοράς το ταμπελάκι σου και δεν μπορείς να το αλλάξεις. 

Αποτέλεσμα; Γίνεσαι η καλύτερη φίλη όλων ή μάλλον το καλύτερο θύμα αφού εσύ δεν παίρνεις τίποτα πίσω. Και η ζωή είναι δούναι και λαβείν. Το δούναι μόνο δεν φτάνει. 

Και η σούπερ φιλία έχει τα όριά της και τους κανόνες της. Κάτσε κάτω και προσδιόρισέ τους τώρα. Και μετά θα δεις πόσες αληθινές φίλες θα σου μείνουν.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top