Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τη βίλα του διαγωνισμού MasterChef και να γνωρίσουμε από κοντά τον Μάριο. Ο μάγειρας μάς μίλησε για την κυπριακή κουζίνα και μας χάρισε μια αυθεντική συνταγή – το παραδοσιακό κυπριακό αλμυρό κέικ με τυριά, γεμάτο αρώματα από άνηθο ή κόλιανδρο.
Είναι από εκείνες τις συνταγές που δε χρειάζονται πολλά λόγια – απλά, νόστιμα υλικά, μια φόρμα, και λίγη υπομονή στον φούρνο. Ιδανικό για brunch, συνοδευτικό ή ακόμη και για ένα γρήγορο γεύμα.
Υλικά:
- 200 γρ. αβγό
- 150 γρ. γάλα
- 150 γρ. λάδι
- 250 τυρί προτίμησης (φέτα, χαλούμι, κεφαλοτύρι)
- 260-270 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12-13 γρ.μπέικιν πάουντερ
- Λίγο άνηθο ή μαϊντανό ή κόλιανδρο
Εκτέλεση:
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από αλεύρι και μπέικιν πάουντερ) και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
- Ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε στη φόρμα μας
- Ψήνουμε για 30'-35' στους 180 βαθμούς
- Δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πριν τα 20', για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα
Κάμερα- Μοντάζ: Amber Doku
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.