Πανεύκολο αλμυρό κέικ από τον Μάριο του MasterChef!

Μία λαχταριστή συνταγή ιδανική για brunch

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τη βίλα του διαγωνισμού MasterChef και να γνωρίσουμε από κοντά τον Μάριο. Ο μάγειρας μάς μίλησε για την κυπριακή κουζίνα και μας χάρισε μια αυθεντική συνταγή – το παραδοσιακό κυπριακό αλμυρό κέικ με τυριά, γεμάτο αρώματα από άνηθο ή κόλιανδρο.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΕΙΚ

Είναι από εκείνες τις συνταγές που δε χρειάζονται πολλά λόγια – απλά, νόστιμα υλικά, μια φόρμα, και λίγη υπομονή στον φούρνο. Ιδανικό για brunch, συνοδευτικό ή ακόμη και για ένα γρήγορο γεύμα.

Υλικά:

  • 200 γρ. αβγό
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. λάδι
  • 250 τυρί προτίμησης (φέτα, χαλούμι, κεφαλοτύρι)
  • 260-270 αλεύρι για  όλες τις χρήσεις
  • 12-13 γρ.μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο άνηθο ή μαϊντανό ή κόλιανδρο

Εκτέλεση:

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από αλεύρι και μπέικιν πάουντερ) και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
  • Ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε στη φόρμα μας
  • Ψήνουμε για 30'-35' στους 180 βαθμούς
  • Δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πριν τα 20', για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα

Κάμερα- Μοντάζ: Amber Doku 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top