Ο Λευτέρης, ένας από τους διαγωνιζόμενους του φετινού MasterChef, μοιράστηκε με το Star.gr και την Κατερίνα Καραγιάννη τη συνταγή του για την τέλεια ζύμη πίτσας — αυτή που θα εντυπωσιάσει όποιον τη δοκιμάσει!
Πρόκειται για μια απλή αλλά προσεγμένη συνταγή, με λίγα και ποιοτικά υλικά, που υπόσχεται να μετατρέψει την κουζίνα σας σε... ιταλική τρατορία!
Με τη σωστή προετοιμασία και λίγη υπομονή, θα φτιάξετε μια ζύμη αέρινη, ελαστική και νόστιμη — ιδανική βάση για να δημιουργήσετε την πίτσα των ονείρων σας.
Δείτε παρακάτω βήμα-βήμα πώς να την πετύχετε
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι κίτρινο
- 1 αυγό
- 20 γρ. γάλα εβαπορέ
- 40 γρ. ηλιέλαιο
- 10 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. αλάτι
- 500 γρ. νερό
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά
Εκτέλεση:
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά
- Σε ξεχωριστή μπασίνα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά
- Αφήνουμε 10' να ενεργοποιηθεί η μαγιά
- Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε
- Αφού γίνει όλο μαζί λεία ζύμη, μεριδοποιούμε το ζυμάρι μας σε μπαλάκια 300 γραμμαρίων
- Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα μπαλάκια ζυμαριού
- Σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες
- Ανοίγουμε την πίτσα μας και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας