MasterChef: Vegan πιάτο αντιγραφής άκρως απαιτητικό!

Με την υπογραφή της chef Αγγελική Χαραμή

Το vegan πιάτο αντιγραφής

Η Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή vegan πιάτου, με καλεσμένη τη chef Αγγελική Χαραμή θα αποδειχθεί για όλους ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

MasterChef: Vegan πιάτο αντιγραφής άκρως απαιτητικό!

Αναλυτικά η συνταγή:

Σπαγγέτι κόμπου με white πέστο infused με lemon grass, espuma foam ούζο, Air foam μυρωδικών, λάδι βασιλικού, λαδι chilly, chips σκόρδου, καβουρδισμένο κουκουνάρι, flambeé κράνμπερι με σοκολάτα ,crispy enoki σε κουρκούτι μπύρας και πίκλα σινάπι σε ξύδι σαμπάνιας.


1)  Ζωμός φυκιών

15γρ. wakame αποξηραμένα
30γρ. μαρούλι της θάλασσας
5γρ. κόμπου αποξηραμένο
1 καρότο
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
2 σιτάκε αποξηραμένα
2 κλωνάρια θυμάρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κ.σ. soya sauce


Εκτέλεση

•    Τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα να κατέβει ο ζωμός στη μισή ποσότητα.

•    Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.

2)  Σπαγγετίνι κόμπου

3 μεγάλα φύλλα κόμπου
 
   Ζωμός φυκιών


Εκτέλεση

•    Μουλιάζουμε τα φύλλα κόμπου στον ζωμό.
•    Μόλις μαλακώσουν τα κόβουμε σε μέγεθος σπαγγετίνι τυλίγοντάς τα κυλινδρικά και κόβοντάς τα κατά μήκος.
•    Τα βράζουμε 14 λεπτά στον ζωμό φυκιών, σουρώνουμε και προσθέτουμε λάδι βασιλικού και αλάτι πριν σερβίρουμε.
•    Η μερίδα μας αποτελείται από 10 γρ. κόμπου.


3)  Αφρό ούζο espuma

230 γρ. πατάτα
230 γρ. φινόκιο
30 γρ. ούζο
140 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
Ξύσμα από μισό λεμόνι
8 γρ. αλάτι
2 κλωνάρια θυμάρι


Εκτέλεση

•    Βράζουμε την πατάτα με το φινόκιο μέχρι να λιώνουν.
•    Αφού είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα μπλεντάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
•    Βάζουμε σε σιφόν με δυο αμπούλες.

4) α)  Λάδι βασιλικού

150 γρ. γιγαρτέλαιο
50 γρ. βασιλικό φρέσκο
50 γρ. σπανάκι
1 γρ. ξανθάνη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

•    Μπλανσάρουμε τον βασιλικό (μόνο τα φύλλα) και τον στεγνώνουμε πολύ καλά σε χαρτί.
•    Στη συνέχεια προσθέτω μέσα στο Thermomix. Φέρνω το λάδι στους 80 βαθμούς, τον βασιλικό και το σπανάκι και μπλεντάρω πολύ καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
•    Στη συνέχεια σουρώνω σε σινουά με τουλπάνι ή πανί φίλτρο, το βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για ένα 20λεπτο μέχρι να διαχωριστεί με το νερό και να το βάλω στο μπιμπερό.

β) Λάδι τσίλι

150 γρ. γιγαρτέλαιο
10 γρ. πάπρικα καπνιστή
3 γρ. chilli strings
1γρ. ξανθάνη
1 πρίζα αλάτι

Εκτέλεση

•    Προσθέτω τα υλικά στο thermomix, φέρνω σε θερμοκρασία 80 βαθμών και μπλεντάρω πολύ καλά.
•    Στη συνέχεια σουρώνω σε σινουά με τουλπάνι ή πανί φίλτρο και βάζω σε μπιμπερό.

5)  Πίκλα σινάπι

250 γρ. ζωμός φυκιών
100 γρ. ξύδι σαμπάνιας
30 γρ. σινάπι
25 γρ. ζάχαρη
1 chilli pepper μικρή
2 δάφνες
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
•    Πρώτα βράζουμε το σινάπι, το σουρώνουμε.
•    Στη συνέχεια βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 25 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει το σινάπι.


6) Λευκή πέστο με lemon grass

200 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
INFUSE
2-3 γρ. σκόρδο (ανάλογα την έντασή του)
35 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
50 γρ. φέτα φυτική
15 γρ. διατροφική μαγιά
4-5 γρ. στημένο λεμόνι
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ξύσμα lemongrass
Αλάτι

Εκτέλεση

•    Προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος τα υλικά για το infuse και αφήνουμε για 20 λεπτά.
•    Στη συνέχεια μπλεντάρω.


7)  Αir foam μυρωδικών

50 γρ. γάλα σόγιας
250 γρ. νερό με σκόνη vegeta (ζωμό)
10 γρ. βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
7 γρ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
80 γρ. γιγαρτέλαιο
50 γρ. ούζο
5 γρ. λεκιθίνη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

•    Μπλεντάρω όλα τα υλικά μαζί, εκτός της λεκιθίνης.
•    Σουρώνω από σίτα.
•    Ρίχνω τη λεκιθίνη και ξαναμπλεντάρω.

8)  Εnoki

50 γρ. enoki


Κουρκούτι Μπύρας

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. νερό
50 γρ.  μπύρα
4 γρ. σκόνη σκόρδο
3 γρ. σκόνη κρεμμύδι
1 γρ. ενεργό άνθρακα
3 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

•    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι με ένα φουέ.
•    Ξεχωρίζουμε ένα λεπτό κομμάτι από το enoki (περίπου 10 γρ.) και το ανοίγουμε με μια μικρή τσιμπίδα πάνω σε λαδόκολλα έτσι ώστε να μοιάζει με κοράλλι θάλασσας.
•    Με ένα πινέλο αλείφουμε το κουρκούτι πάνω στο enoki, και από τις δυο πλευρές.
•    Τηγανίζουμε στους 180ο μέχρι να πάρει χρώμα και προσέχουμε να διατηρήσει το σχήμα που του δώσαμε.
 

9)  Chips σκόρδου

2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. γάλα σόγιας


Εκτέλεση

•    Κόβουμε το σκόρδο στο μαντολίνο κατακόρυφα σε λεπτές φέτες.
•    Βάζουμε το γάλα να βράσει και αποσύρω από τη φωτιά.
•    Ρίχνουμε μέσα στο γάλα τις φέτες σκόρδου και αφήνουμε για 1 λεπτό.
•    Σουρώνουμε και απλώνουμε σε χαρτί να απορροφήσουν τα υγρά τους.
•    Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 150 βαθμούς.

10)  Kράνμπερι flambeé

50 γρ. κράνμπερι
5 γρ. βούτυρο
20 γρ. Αμαρέτο
20 γρ. μίριν
10 γρ. σταγόνες σοκολάτας
20 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση

•    Σοτάρουμε τα κράνμπερι με το βούτυρο.
•    Σβήνουμε με το Αμαρέτο και το κονιάκ και του βάζουμε φωτιά.
•    Μόλις εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, ρίχνω το μίριν και τη σοκολάτα και το αποσύρω από τη φωτιά.

11)  Καβουρδισμένα κουκουνάρια

20 γρ. κουκουνάρια

Εκτέλεση

•    Σε ένα τηγάνι τα σοτάρω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top