Το αρνάκι «βουλωτό» είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από την Εύβοια, που μαγειρεύεται στη χύτρα. Μάλιστα, όπως μας είπε ο Τάσος, πρώην παίκτης του MasterChef, στην Εύβοια φτιάχνουν αυτό το αρνάκι αντί να σουβλίζουν το Πάσχα.
Δοκίμασε κι εσύ την απλή και νόστιμη συνταγή του Τάσου από το MasterChef για το αρνάκι κότσι στη χύτρα:
Υλικά:
- Κότσι από αρνάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
- 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Νερό
Εκτέλεση:
- Σε μια χύτρα ταχύτητας, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε το κότσι του αρνιού μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει το κότσι.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τα κλαδάκια δεντρολίβανου, τις σκελίδες σκόρδου και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για περίπου 1-1,5 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος του κοτσιού.
- Όταν είναι έτοιμο το κότσι, το σερβίρουμε με το ζουμί απο τη χύτρα.
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, ή ότι άλλο μας αρέσει.
Συμβουλές:
- Αν δεν έχετε χύτρα ταχύτητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή ρίγανη.
- Μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες μέσα στην χύτρα.