Γεμιστά: Το tip του MasterChef Γιώργου για να τα ψήσετε σωστά!

Η αγαπημένη ελληνική συνταγή στα «καλύτερά» της

Τα γεμιστά είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, γεμάτα αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν καλοκαίρι! Η αυθεντική εκδοχή τους, τα «ορφανά» γεμιστά, δεν περιέχει κιμά, αλλά βασίζεται αποκλειστικά σε λαχανικά, μυρωδικά και ρύζι.

Μία διαφορετική συνταγή για πεντανόστιμα κεφτεδάκια!

γεμιστα

Ο Γιώργος από το MasterChef έδωσε στο star.gr τα tips του για να τα ψήσετε άψογα στο σπίτι γιατί  το αργό ψήσιμο στον φούρνο, παίζει μεγάλο ρόλο στο να μελώσουν τα λαχανικά και να δέσουν οι γεύσεις.

Υλικά: 

  • 4-5 καλές ντομάτες - ώριμες
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • πιπέρι
  • ρύζι
  • τυρί τριμμένο
  • πατάτες
  • ελαιόλαδο

Το μυστικό της επιτυχίας τους;

  • Ζουμερές, ώριμες ντομάτες που χαρίζουν φυσική γλύκα.
  • Αρωματικά μυρωδικά όπως δυόσμος, μαϊντανός και βασιλικός.
  • Σωστά μαγειρεμένο ρύζι, που μένει ζουμερό και τραβάει όλους τους χυμούς των λαχανικών.
  • Αργό ψήσιμο στο φούρνο, ώστε να μελώσουν τα λαχανικά και να δέσουν οι γεύσεις.

Τα tips για να ψήσεις τέλεια τα γεμιστά: 

  • Ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά
  • Πρώτα στο «πάνω κάτω αέρα» για να βράσουν μέσα
  • Στο τελευταίο 15' αλλάζουμε τον φούρνο στις «αντιστάσεις» για να γκραντιναριστούν οι ντομάτες

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα, με ελαιόλαδο και πάντα με ένα μεγάλο κομμάτι φέτα στο πλάι και φυσικά, φρέσκο ψωμί! Μια συνταγή απλή, αλλά γεμάτη αγάπη, αρώματα και παράδοση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top