Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα κεφτεδάκια; Κανείς! Ο Μάριος Αντρέου αποκάλυψε στο star.gr και την Κατερίνα Καραγιάννη τη συνταγή για ένα από τα αγαπημένα του κυπριακά φαγητά. Ο παίκτης του MasterChef έδωσε τη συνταγή του για κυπριακούς κεφτέδες, τους οποίους μπορούμε να συνοδεύσουμε με πλιγούρι και αυθεντικό ταλατούρι Κύπρου.
Μάριος Αντρέου: Το MasterChef, το τραγούδι και η επιχείρηση στη Λεμεσό
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κιμά
- 600 γρ. πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλα
- 50 γρ. φρυγανιά
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη
- Τη στραγγίζουμε
- Την προσθέτουμε στον κιμά
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα
- Αφήνουμε το μείγμα του κιμά μας στο ψυγείο για μία ώρα
- Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια
- Τηγανίζουμε
Συνοδεύουμε με πλιγούρι και παραδοσιακό κυπριακό ταλατούρι. Το ταλατούρι, όπως μας εξήγησε ο Μάριος είναι σαν το ελληνικό τζατζίκι αλλά χωρίς τον άνηθο. Τα υλικά για το λαχταριστό ταλατούρι είναι: γιαούρτι, σκόρδο, δυόσμος, ξύδι, αλάτι, πιπέρι.