Στην Ψυχή των Πρωταθλητών: Καλεσμένος ο Στέφανος Ντούσκος

Ακούστε το podcast με τον χρυσό Ολυμπιονίκη κωπηλασίας

Στην Ψυχή των Πρωταθλητών

Το πέμπτο επεισόδιο του podcast «Στην ψυχή των πρωταθλητών» φιλοξενεί τη συζήτηση της Γιούλας Ράπτη με τον Στέφανο Ντούσκο, χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας.

Πόσο κουπί χρειάζεται να τραβήξει ένας αθλητής, για να γυρίσει κάποτε με ένα μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Γενικά μπορεί να τραβήξει πάρα πολύ κουπί και μπορεί και να μην τα καταφέρει να πάρει αυτό το μετάλλιο. Εμείς ως κωπηλάτες κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Όλη η δουλειά μας είναι σαν μια προπόνηση.»

Σώμα, μυαλό, ψυχή. Τι από αυτά προηγείται στον πρωταθλητισμό για τον Στέφανο Ντούσκο;

«Το άθλημά μας χρειάζεται πρώτα από όλα το σώμα και την αντοχή. Έπειτα χρειάζεται το μυαλό, ώστε να εφαρμόσεις την τεχνική που θα σε κάνει να κερδίσεις. Τέλος, είναι αναγκαία η θέληση και η ψυχή, για να υπερβείς τον εαυτό σου.»

Πριν από το Τόκυο, δεν είχε καμία στήριξη, εκτός από την οικογένειά του. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που έλεγα ότι θα τα παρατήσω. Σήμερα, έχω τη στήριξη των Χορηγών μου. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να συνεχίσω.»

«Να μην τα παρατήσει ποτέ». Αυτό θα συμβούλευε ένα παιδί που του αρέσει η κωπηλασία και ο πρωταθλητισμός. «Γιατί εγώ κατάφερα να κάνω το ακατόρθωτο, όταν οι άλλοι μου έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω. Έπεσα αρκετές φορές, αλλά εν τέλει, βρήκα τον τρόπο. Και ο τρόπος είναι η θέληση, το πάθος και το πόσο πολύ θέλεις να πετύχεις τον στόχο σου.».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top