Eurovision: Η αποκάλυψη για τις 6 χώρες που δεν έδωσαν δική τους βαθμολογία

Οι βαθμοί που... υποψίασαν την EBU

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή Στούντιο 4

Για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2022 και τις επιτροπές των οποίων η βαθμολογία ακυρώθηκε στον Β' ημιτελικό και στον τελικό, μίλησε η Μαρία Κοζάκου στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ.

Eurovision 2022: Στην 8η θέση η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη

«Σε έξι επιτροπές του δεύτερου ημιτελικού, η EBU παρατήρησε πως παρουσιάστηκε ένα pattern (μοτίβο) στον τρόπο που ψήφισαν κάποιες χώρες. Δε γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν αυτό. Εικάζω ότι υπήρχε ανταλλαγή ψήφων. Φαίνεται πως ήταν κάτι περισσότερο από προφανές, αλλά δεν είμαστε στα άδυτα της EBU. Από τη στιγμή που το είδαν αυτό, ακύρωσαν τη ψηφοφορία τους στο δεύτερο ημιτελικό και τον τελικό. Εφόσον έκριναν πως υπάρχει δυσπιστία προς αυτές τις επιτροπές, δεν ψήφισαν ούτε στον τελικό», είπε αρχικά η δημοσιογράφος που σχολίαζε τον διαγωνισμό τραγουδιού με τον Γιώργο Καπουτζίδη

Δυο μέρες μετά τον τελικό της Eurovision η Μαρία Κοζάκου μίλησε για όλους και για όλα στο Στούντιο 4

Eurovision 2022: Οι Ουκρανοί βγάζουν το έπαθλό τους σε δημοπρασία

«Δεν ήταν αυθαίρετη η βαθμολογία που έδωσε η EBU. Υπάρχει ένας αλγόριθμος, που μπορούν να υπολογίσουν το τι θα ψήφιζε αυτή η χώρα με βάση το παρελθόν και το τι έχουν ψηφίσει όμορες χώρες ή χώρες που ψηφίζουν σαν αυτή. Φαντάζομαι μέσα από τον αλγόριθμο, βλέπουν τα trends. Είπαν σε αυτές τις χώρες ότι θα δώσουν βαθμολογία με βάση με τον αλγόριθμο, αλλά κάποιες από αυτές αρνήθηκαν να δώσουν αυτές τις βαθμολογίες. Βγήκαν μόνο οι τρεις κι οι άλλοι τρεις δε βγήκαν. Αυτό που σας περιγράψαμε ως τεχνικό πρόβλημα, ήταν τελικά η άρνησή τους να δώσουν τη βαθμολογία», πρόσθεσε η Μαρία Κοζάκου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top