Θλίψη για τον Βασίλη Λυριτζή: Το συγκινητικό «αντίο» φίλων και συναδέλφων

Την Τετάρτη η κηδεία του δημοσιογράφου

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο - και όχι μόνο - «σκόρπισε» το πρωί της Τρίτης, η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή. Ο δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών μετά από σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Λυριτζής


Φίλοι και συνάδελφοι θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα». «Είναι σοκαριστικό για όλους μας. Υπέροχος άνθρωπος και καταπληκτικός δημοσιογράφος. Είχα μια τέλεια συνεργασία μαζί του. Ήταν ένας άνθρωπος που τον αγαπούσαν όλοι. Συλλυπητήρια και κουράγιο στους δικούς του».

Ο Γιώργος Παπαδάκης του είπε «αντίο» μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» δίχως να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.
«Θα μας επιτρέψετε παρ’ ότι κάθε πρωί προσπαθούμε να σας φτιάξουμε τη διάθεση να ξεκινήσουμε με μια μεγάλη απώλεια. Ο Βασίλης Λυριτζής, ο καλός συνάδελφος και φίλος, άφησε σήμερα τα ξημερώματα τη ζωή του χτυπημένος από τον καρκίνο. Α ρε Βασίλη… Χρόνια με τον Βασίλη μαζί με τον Δημήτρη, συνοδοιπόροι στην πρωινή ενημέρωση… Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα εξαιρετικό παιδί, αφήνει πίσω οικογένεια. Να συλλυπηθούμε την οικογένειά του. Καλό ταξίδι αδερφέ και καλή δύναμη. Δημήτρη ξέρω πάρα πολύ καλά… Εδώ είμαστε συγκλονισμένοι εμείς, πόσο μάλλον εσύ που είσαστε συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια. Δούλεψε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ μαζί μας στην πρωινή ενημέρωση. Πάντα αξιοπρεπής, πάντα φίλος. Καλό ταξίδι αδερφέ, καλό ταξίδι. Δεν θέλω να πω περισσότερα, στην τηλεόραση ο ρόλος είναι άχαρος όταν ανακοινώνεις τέτοιες ειδήσεις».


Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή

Ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις. Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».


Τη θλίψη του εξέφρασε και ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης: «Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του».


«Νοιώθω συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του Βασίλη Λυριτζή, καλού φίλου, παλιού συντρόφου στα χρόνια του «Ρήγα Φεραίου» κ εξαιρετικά ικανού, καταξιωμένου και αγαπητού δημοσιογράφου. Θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του Ελένη κ τα παιδιά του Μαριλένα κ Δημήτρη. Αντίο Βασίλη!», έγραψε ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πότε θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου

Η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στο Α'  Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top