Πότε θα δούμε την Ελλάδα στη σκηνή της Eurovision του 2018;

Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Eurovision 2018: Πότε θα διαγωνιστεί η Ελλάδα;

Μπορεί η Eurovision να διεξαχθεί σε τέσσερις μήνες από σήμερα, αλλά οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Έτσι λοιπόν σήμερα, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Λισαβόνα, η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στον διαγωνισμό τραγουδιού που θα πραγματοποιηθεί στις 8, 10 και 12 Μαΐου.

Φέτος στη σκηνή της Eurovision θα δούμε 43 χώρες και αυτό γίνεται προκειμένου να . περιοριστεί η ανταλλαγή ψήφων μεταξύ γειτονικών κρατών, χωρίστηκαν σε έξι γκρουπ βάσει παλαιότερων βαθμολογιών τους στους τελευταίους 12 διαγωνισμούς.

Όπως θα διαπιστώσετε η χώρα μας βρίσκεται  στο τέταρτο γκρουπ, μαζί με τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ρουμανία και, όπως προέκυψε από την κλήρωση, θα διαγωνιστεί στον α’ ημιτελικό, δηλαδή στις 8 Μαΐου και θα εμφανιστεί στη σκηνή στο δεύτερο μισό της βραδιάς, όπως και η Κύπρος.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Α’ ημιτελικός (8 Μαΐου)

Λευκορωσία
Βουλγαρία
Λιθουανία
Αλβανία
Τσεχία
Βέλγιο
Ισλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Ισραήλ
Εσθονία
Ελβετία
Φινλανδία
Αυστρία
Ιρλανδία
Αρμενία
Κύπρος
Κροατία
Ελλάδα
ΠΓΔΜ

Β’ ημιτελικός (10 Μαΐου)

Ρωσία
Σερβία
Δανία
Ρουμανία
Αυστραλία
Νορβηγία
Μολδαβία
Άγιος Μαρίνος
Ολλανδία
Μαυροβούνιο
Σουηδία
Ουγγαρία
Μάλτα
Λετονία
Γεωργία
Πολωνία
Σλοβενία
Ουκρανία

Κλείνοντας να σημειωθεί πως η  ακριβής σειρά εμφάνισης στη σκηνή θα καθοριστεί λίγο πριν τον διαγωνισμό, με απόφαση των διοργανωτών, ενώ απευθείας στον τελικό της 12ης Μαΐου περνούν οι εξής χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και η διοργανώτρια χώρα η Πορτογαλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top