Απίστευτο! Ρομπότ δημοσιογράφοι γράφουν 2.000 άρθρα το δευτερόλεπτο

Ποιος ήταν ο στόχος του δημιουργού τους;

Μετά τους παρουσιαστές ρομπότ που παρουσίασαν το πρώτο τους δελτίο, τώρα ήρθαν και τα ρομπότ που αρθρογραφούν... 2.000 άρθρα το δευτερόλεπτο.

ΡΟΜΠΟΤ.jpg

Στόχος του δημιουργού τους, Ρόμπι Άλεν, είναι να αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο θα μπορεί να γράφει κείμενα.

Το λογισμικό που δημιούργησε λοιπόν φιλτράρει αναρίθμητες ποσότητες δεδομένων, π.χ αριθμούς και τάσεις και τις μεταμορφώνει σε κείμενα. Μάλιστα μπορεί να δώσει και πιο προσωπικό τόνο στα γραπτά κείμενα, ακόμη και πιο παραστατικά κείμενα για τα αθλητικά σχόλια.

ΡΟΜΠΟΤ 2.jpg

Το συγκεκριμένο λογισμικό προς το παρόν χρησιμοποιείται στις αθλητικές στατιστικές και πολλά σάιτ πωλήσεων όπως η Samsung και η Yahoo ήδη το αγοράζουν. Το χρησιμοποιούν για να γράψουν ένα μήνυμα 140 χαρακτήρων στο Twitter, έναν οικονομικό απολογισμό 300 λέξεων ακόμα και μία σύντομη είδηση μιας γραμμής.

ΡΟΜΠΟΤ 3.jpg

Τα ρομπότ δεν είναι μόνο προικισμένα με ταχύτητα και μόρφωση αλλά "γνωρίζουν" και πολλές ξένες γλώσσες! Ωστόσο ο δημιουργός τους όταν τον ρώτησαν γιατί δημιούργησε ένα λογισμικό που υπογράφει την καταδίκη των δημοσιογράφων, απάντησε πως ήθελε απλά να βρει έναν τρόπο να παρουσιάσει πλήθος δεδομένων που να διαβάζεται εύκολα. Να εφεύρει δηλαδή ένα πληροφορικό μοντέλο που θα μπορούσε να αποδώσει κείμενα περιγραφικά.

Βασισμένος σε αυτή την επινόηση, δημιούργησε μια startup εταιρεία, την Automated Insights.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top