Την περίοδο των διακοπών όλοι χαλαρώνουμε και τρώμε λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα το χειμώνα να επιστρέψουμε στη δουλειά μας με κάποια κιλά παραπάνω.
Ρουβάς: Έφτιαξε μία σούπερ υγιεινή συνταγή στην vintage κουζίνα του!
Λίγο τα κοκτέιλς, λίγο τα γεύματα στην ταβέρνα, δεν θέλει και πολύ κάποιος για να χάσει το μέτρο.
Η διατροφολόγος Αριστέα Γαζούλη έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Πρωϊαν σε είδον» μερικά tips για να μην παίρνουν βάρος αν τρώνε σε ταβέρνα.
Mην πηγαίνεις για φαγητό νηστικός
Όπως τόνισε είναι σημαντικό να μην πηγαίνει κάποιος νηστικός για φαγητό αλλά να έχει φάει κάτι υγιεινό μέρα στη μέρα όπως παραδείγματος χάριν σαλάτα με κινόα, σαλάτα με μαρούλι, παστέλι ή ξηρούς καρπούς.
Εφάρμοσε το τη μέθοδο 1/3
Επίσης πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε ενυδατωμένη ενώ μία καλή μέθοδος του 1/3 δηλαδή 1/3 σαλάτα, 1/3 πρωτεϊνη, 1/3 υδατάνθρακα.
Τρώγε αργά
Μία καλή ιδέα είναι να ξεκινήσουμε από τη σαλάτα. Ένα άλλο tip που προτείνει η διατροφολόγος είναι να τρώμε αργά.
Πες "ναι" στη διαλειμματική νηστεία
Παράλληλα αναφέρει πως το να τρώει κάποιος το πρωί και μετά ξανά το βράδυ, η διαλειμματική νηστεία δηλαδή, μπορεί να έχει αποτελέσματα.
«Μπορούμε δηλαδή να φάμε στις 22:00 και μετά ξανά στις 12 το μεσημέρι» .
Αν κάποιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, μπορεί να μειώσει όσο μπορεί τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνει.
Τέλος ένα άλλο tip είναι η σωστή ενυδάτωση. Προτιμήστε νερό, μαστιχόνερα, νερά ή τσάι χωρίς όμως ζάχαρη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.