Αδυνατίστε με μηλόξυδο: Μύθος ή Αλήθεια;

Βοηθάει το μηλόξυδο στην απώλεια βάρους;

Ένα καθημερινό σφηνάκι μηλόξυδου θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον να χάσει βάρος, σύμφωνα με νέα έρευνα, με τους ειδικούς να λένε ότι τα αποτελέσματα είναι «αξιοπρόσεκτα».

Μηλόξυδο: Είναι ο νέος σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα;

Αυτό το hack ορκίζονται οι celebrities ότι χρησιμοποιούν για να αδυνατίσουν.

Μεταξύ άλλων, διασημότητες όπως η Τζένιφερ Άνιστον, η Βικτόρια Μπέκαμ και η Κιμ Καρντάσιαν υποστηρίζουν πως χρησιμοποιούν καθημερινά 1 σφηνάκι μηλόξυδο πριν το πρωινό τους και αυτό τους βοηθά στην απώλεια βάρους.

Είναι όμως αυτό τόσο αποτελεσματικό όσο ακούγεται;

Το υλικό που έχεις στην κουζίνα και δίνει λάμψη στα μαλλιά σου

Όλη η αλήθεια για το μηλόξυδο και την απώλεια βάρους / φωτογραφία pexels

Όλη η αλήθεια για το μηλόξυδο και την απώλεια βάρους / φωτογραφία pexels

Παρά τις πολλές μελέτες που υποδηλώνουν ότι λειτουργεί, οι ειδικοί παραμένουν διχασμένοι σχετικά με την αποτελεσματικότητά του και τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Holy Spirit οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έπιναν το ρόφημα έχασαν 5 κιλά και μείωσαν τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) από 2,7 έως 3 βαθμούς. Παρόλα αυτά και οι ίδιοι τόνισαν πως η έρευνα ήταν αρκετά μικρή (μόλις 12 εβδομάδες), το δείγμα ήταν μικρό και δεν μπόρεσαν να μετρήσουν πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

«Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ταυτόχρονα με την χορήγηση του μηλόξυδου οι εθελοντές έκαναν σωστή διατροφή και άσκηση. Η διατροφή και η δραστηριότητα αναφέρθηκαν από μόνα τους, επομένως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι μεγάλες απώλειες βάρους δεν οφείλονταν σε αλλαγές στον τρόπο ζωής», εξηγεί στο star.gr η διαιτολόγος  - διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη.

Εν κατακλείδι, η έρευνα ήταν πολύ μικρή σε διάρκεια και οι εθελοντές λίγοι σε αριθμό για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή αποτελέσματα.

Η αποτελεσματικότητα είναι αμφιλεγούμενη ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έιναι άγνωστες οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top