Αυτές είναι οι τροφές που ρίχνουν το «ζάχαρο»

Νόστιμες τροφές που ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος

Τροφές που ρίχνουν το «ζάχαρο»

Ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, δημιουργώντας κυτταρική αφυδάτωση. 

Έτσι καλό είναι εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή να προσέχουμε και τη διατροφή μας, αποφεύγοντας τροφές που θα αυξήσουν το σάκχαρο του αίματος.

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που ελέγχουν το σάκχαρο στο αίμα

Αν το ζάχαρό σου είναι «τσιμπημένο», μπορείς να το μετριάσεις επιλέγοντας τις παρακάτω τροφές: 

Πόση ζάχαρη περιέχουν τα φρούτα - Η ζάχαρη αυτή μετατρέπεται σε λίπος;

Πράσινο τσάι

Πες ναι σε ένα ή και δύο  φλιτζάνια ζεστό πράσινο τσάι καθώς συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος. Οι κατεχίνες που περιέχονται σε αυτό έχουν αντιοξειδωτική δράση. 

Κανέλα 

Αν πίνεις freddo espresso, ρίξε από πάνω άφοβα μπόλικη κανέλα. Έρευνες έχουν δείξει πως το πεντανόστιμο μπαχαρικό περιέχει κινναμαλδεΰδη η οποία διεγείρει την παραγωγή και την δράση της ινσουλίνης - της ορμόνης που διασπά το σάκχαρο.

Ξύδι

Αν σας αρέσει το ξύδι, προσθέστε το χωρίς δεύτερη σκέψη στις σαλάτες και στις φακές καθώς έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν δείξει πως δεσμεύει ορισμένα πεπτικά ένζυμα τα οποία μετατρέπουν τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη.

Φασόλια 

Αν σας αρέσουν τα όσπρια, προτιμήστε να απολαύσετε ένα πιάτα φασόλια καθώς έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. 

Ψάρια

Αν σας αρέσει να πηγαίνετε στις ταβέρνες για «ψαράκι», επιλέξτε τα λιπαρά ψάρια τα οποία είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά. Απολαύστε μία τονοσαλάτα, ένα πιάτο γαρδέλες και πέρκα. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top