Έξι tips για να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά

Συμβουλές για να μην παίρνεις πολλές θερμίδες

Στις καλοκαιρινές διακοπές όλες χαλαρώσαμε λίγο περισσότερο, απολαύσαμε δροσιστικά κοκτέιλ, παγωτά και νόστιμα φαγητά. Τώρα όμως ήρθε η ώρα που νιώθεις πως θες να απαλλαγείς από τα κιλά που ίσως πήρες τις διακοπές. 

Θέλεις κάτι γλυκό; Δες μερικές light επιλογές

Οι πιο κάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να το κάνεις πιο γρήγορα και εύκολα:

-Να πίνεις περισσότερο νερό και να αποφεύγεις τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, αφού έχουν πολλές θερμίδες και σου προσφέρουν λίγα ή καθόλου θρεπτικά στοιχεία. 

-Να καταναλώνεις μία ποικιλία από λαχανικά, ειδικά τα σκούρα πράσινα, τα κόκκινα και τα πορτοκαλί, σε 3 ή περισσότερες μερίδες την ημέρα.

-Να τρως πολλά και διαφορετικά φρούτα, δύο ή περισσότερες μερίδες την ημέρα.

-Να προτιμάς τις πηγές πρωτεΐνης που είναι χαμηλές σε λιπαρά, όπως τα αυγά, τα πουλερικά χωρίς δέρμα, τα θαλασσινά, τα άπαχα κρέατα, οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα προϊόντα σόγιας. Μπορείς να τρως το λευκό κρέας τουλάχιστον 4 φορές πιο συχνά από το κόκκινο.

-Να περιορίσεις το συσκευασμένο φαγητό και τα τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, στερεά λιπαρά ή τρανς λιπαρά, πρόσθετα σάκχαρα ή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

-Να προσπαθείς να κάνεις κάποια μορφή φυσικής δραστηριότητας κάθε ημέρα, για τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Μπορείς να κάνεις περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι ή να κάνεις κάποια αερόβια άσκηση, αλλά φρόντισε να είναι για μισή με μία ώρα κάθε ημέρα. 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top