Έξι τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις μετά τη λήξη τους

Μπορεί να έχουν ημερομηνία λήξης αλλά μπορείς να τα καταναλώσεις και μετά

Σου έχει τύχει να έχει φαγώσιμα μέσα στα ντουλάπια και στο ψυγείο σου που δεν προλαβαίνεις να τα καταναλώσεις και αυτά λήγουν; 

Πόσες θερμίδες έχουν τα γλυκά του Πάσχα;

Μην ανησυχείς γιατί σού έχουμε καλά νέα: Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να διαρκέσουν στην πραγματικότητα περισσότερο από την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με το USDA, πολλές ημερομηνίες λήξης αναφέρονται στην ποιότητα και όχι στην ασφάλεια. Εάν το φαγητό όμως,  έχει περίεργη γεύση ή οσμή, είναι καλύτερο να μην το καταναλώσετε.

 

Κονσέρβες

Όπως εξηγείται από το USDA, τα κονσερβοποιημένα προϊόντα θα διαρκέσουν για χρόνια εφόσον παραμένουν σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βαθουλώματα, σκουριά ή χτυπήματα.

Κατεψυγμένα φαγητά

Σύμφωνα με το USDA, τα βακτήρια τροφικής δηλητηρίασης δεν αναπτύσσονται στην κατάψυξη, επομένως ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ένα τρόφιμο έχει καταψυχθεί, είναι ασφαλές να καταναλωθεί. Ωστόσο, τα τρόφιμα που έχουν αποθηκευτεί στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να χάσουν την ποιότητά τους, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι στεγνά και να μην έχουν τόσο καλή γεύση όσο τα πρόσφατα κατεψυγμένα. Τα πρόσθετα συστατικά και τα καρυκεύματα μπορεί να αναπληρώσουν την απώλεια γεύσης.

Σκληρά και ημίσκληρα τυριά

Τα σκληρά και τα ημίσκληρα τυριά όπως το Cheddar και η παρμεζάνα, μπορούν να διαρκέσουν έξι μήνες χωρίς να ανοιχτούν στο ψυγείο σας και συνήθως περίπου ένα μήνα μετά το άνοιγμα. Η μούχλα γενικά δεν μπορεί να διεισδύσει πολύ εύκολα στα σκληρά και ημίμαλακα τυριά, αλλά αν συμβεί, μπορείς απλά να την αφαιρέσεις με ένα μαχαίρι και να απολαύσεις το υπόλοιπο κομμάτι. Μέλι

Το μέλι δεν λήγει ποτέ, αλλά είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε εντός δύο ετών για να εξασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα.

Συσκευασμένα τρόφιμα

Τα δημοφιλή συσκευασμένα τρόφιμα όπως τα δημητριακά, τα μπισκότα, τα κράκερ, η γκρανόλα, τα ζυμαρικά, τα πατατάκια και το ρύζι θα είναι ασφαλή να καταναλωθούν μέχρι και 30 ημέρες μετά την ημέρα που συσκευάστηκαν, σημειώνει το USDA . Μετά θα χαλάσουν ή θα αποκτήσουν μια περίεργη γεύση. 

Ζάχαρη

Η ζάχαρη δεν λήγει ποτέ τεχνικά. Ωστόσο, για την καλύτερη ποιότητα, θα ήταν καλό να τη χρησιμοποιήσετε μέσα σε δύο χρόνια.

Γάλα

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις, οι περισσότερες έρευνες υποδεικνύουν ότι εφόσον το γάλα έχει αποθηκευτεί σωστά, το μη ανοιγμένο γάλα γενικά παραμένει καλό για 5-7 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία, ενώ το ανοιγμένο γάλα διαρκεί τουλάχιστον 2-3 ημέρες μετά την από αυτή την ημερομηνία.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Μylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top