Τι να μην κάνεις όταν υποφέρεις από αϋπνίες

Τι να αποφύγεις για να βελτιώσεις τις συνήθειες του ύπνου σου

σκύλος

Οι αϋπνίες είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα στην καθημερινότητα, ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν ένα γεμάτο πρόγραμμα με υποχρεώσεις που ομολογουμένως κουράζουν πολύ. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του άγχους και του στρες που συσσωρεύουμε, όταν για παράδειγμα οι μέρες μας στη δουλειά είναι φορτικές και γεμάτες, οδηγώντας στο νυχτερινό overthinking που μας κάνει να χάνουμε τον ύπνο μας. Για να δώσεις λύση στο πρόβλημα υπάρχουν δεκάδες συμβουλές με το τι να κάνεις. Εμείς όμως θα μοιραστούμε μαζί σου τι δεν πρέπει να κάνεις, βοηθώντας σε τελικά να ρυθμίσεις τις συνήθειες του ύπνου σου ακόμη και στα δύσκολα.

Τι να φας όταν είσαι άρρωστη: 5 τροφές για γρήγορη ανάρρωση

Μην αλλάζεις τη ρουτίνα του ύπνου σου

Μια αλλαγή στη ρουτίνα του ύπνου σου στην πραγματικότητα δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, αλλά αντίθετα θα επιδεινώσει τις αϋπνίες που ήδη αντιμετωπίζεις. Προσπάθησε να μείνεις στο ίδιο πρόγραμμα ύπνου και να επικεντρωθείς σε ό,τι σε χαλαρώνει και σου δίνει χαρά, ώστε να ξεχάσεις σταδιακά το πρόβλημα.

Μην πας για ύπνο όταν δε νυστάζεις

Ακόμη κι αν έχει πάει αργά, επίτρεψέ το στον εαυτό σου να μείνεις ξύπνια αν δεν νιώθεις κόπωση ώστε να πέσεις για ύπνο. Διάβασε ένα βιβλίο στον καναπέ σου, πιες ένα ρόφημα χαμομηλιού και δώσε στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο για να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί από τη μέρα. Μετά θα μπορέσεις να μεταφερθείς στο κρεβάτι.

Μην χρησιμοποιείς «χαλαρωτικά» apps

Τα apps ύπνου που υπόσχονται χαλάρωση και βέβαιο ύπνο μέσα σε λίγα μόλις, δεν θα διώξουν από πάνω σου το στρες της ημέρας και σε κάνουν να εξαρτάσαι από τεχνολογικά μέσα για μια φυσική διαδικασία όπως ο ύπνος. Και δεν το θέλεις αυτό!

Μην καταπιέζεις τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις

Κανένας άνθρωπος που κοιμάται τέλεια δεν κάνει μια 100% υγιεινή ζωή, χωρίς ίχνος καφεΐνης, έκθεση σε μπλε οθόνη, αποφυγή του αλκοόλ και του βραδινού γεύματος σε κάθε συνθήκη. Μην καταπιέζεις λοιπόν τον εαυτό σου με αυτά τα μέσα, αφού μπορεί κι αυτά να σε απογοητεύσουν. Δοκίμασε ως βοήθημα τον διαλογισμό, ένα ζεστό μπάνιο, να δεις την αγαπημένη σου σειρά ή να διαβάσεις ένα κεφάλαιο του βιβλίου σου. Σταδιακά θα καταφέρεις να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου και θα τα καταφέρεις. Έξτρα βοήθεια: όταν σκέφτεσαι έντονα ότι τα πόδια σου είναι βαριά από κούραση, ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα ως ένδειξη ανάγκης για ύπνο. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στα δύσκολα!

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top