Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει το ρίσκο καρκίνου του εντέρου

Σύμφωνα με νέα έρευνα αυτό αυξάνεται κατά 16%

κρεας

Παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον καρκίνο βρήκε πως το ρίσκο ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου για κάθε 50 γραμμάρια συχνής κατανάλωσης επεργασμένου κρέατος αυξάνεται κατά 16% σε σχέση με όσους αποφεύγουν να τρώνε ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα και άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Κόκκινο κρέας: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι από την κατανάλωσή του

Τα επεξεργασμένα κρέατα, στα οποία ανήκουν κυρίως τα αλλαντικά και κάποια λουκάνικα, συχνά παρασκευάζονται με μεθόδους αλατισμού, καπνίσματος ή προσθήκης συντηρητικών βλαβερών για την υγεία. 

Άλλα κρέατα συντηρούνται με την προσθήκη χημικών, όπως νιτρώδη και νιτρικά, τα οποία με το που εισέρχονται στο σώμα μας μπορούν να δημιουργήσουν ουσίες που αυξάνουν το καρκινικό ρίσκο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 14,5% του καρκίνου του εντέρου στους άνδρες και 10% στις γυναίκες συνδέονται με την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος.

Το επεξεργασμένο κρέας είναι πλούσιο σε λίπος, πρωτεΐνες και αιμοσίδηρο – ουσίες ικανές να προάγουν την ογκογένεση διεγείροντας τον ενδογενή σχηματισμό της καρκινογόνου ένωσης N-nitroso.

5 τρόποι να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D από τον οργανισμό

Τα επεξεργασμένα κρέατα, τα οποία συχνά μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη έκθεση σε ετεροκυκλικές αμίνες και πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες και μπορεί επίσης να έχουν καρκινογόνο δυναμικό

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top