Ξέρεις πόσο γρήγορα καίει λίπος ο οργανισμός σου;

Οι τροφές που θα διεγείρουν τη διαδικασία καύσης λίπους

Η συγκεκριμένη διαδικασία επηρεάζει άμεσα το πόσο γρήγορα καις λίπος αλλά και το πόσο καλά ανακάμπτεις μετά την άσκηση, την ικανότητά σου να καταπολεμάς ασθένειες και το πόσο καλά συγκεντρώνεσαι.

Ο μόνος κανόνας που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να χάσεις βάρος

Τα μιτοχόνδρια, οι μικροσκοπικές «γεννήτριες» που βρίσκονται μέσα σε κάθε κύτταρο του σώματός σου, είναι οι υπερδυνάμεις που μετατρέπουν την τροφή σε τριφοσφωρική αδενοσίνη (ATP), η οποία γίνεται η βασική πηγή καυσίμων του οργανισμού σουΌσο μεγαλώνουμε τα μιτοχόνδρια γίνονται πιο νωθρά και τελικά πεθαίνουν. Αυτό σημαίνει όλο και λιγότερη ενεργητικότητα, πιο αργό μεταβολισμό και αδύναμο ανοσοποιητικό. Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμη γιατί συμβαίνει αυτό, όμως βρήκαν ορισμένες συνήθειες που μπορεί να προλάβουν την παρακμή. 

Ξέρεις πόσο γρήγορα καίει λίπος ο οργανισμός σου;

Τροφές που βοηθούν στην καύση λίπους

Άπαχο κρέας
Το κόκκινο κρέας έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε L-καρνιτίνη και βιταμίνες B6 και B12 που βοηθούν τα μιτοχόνδριά σου να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά.

Κουρκούμη
«Αυτό το μπαχαρικό περιέχει κουρκουμίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των μιτοχονδρίων από το οξειδωτικό στρες» αναφέρει ο Keshav Singh. Πρόσθεσέ τη σε smoothies και πιάτα λαχανικών.

Σκούρα φυλλώδη λαχανικά
Είναι βασικές πηγές φολικού οξέος, ενός θρεπτικού συστατικού που ενισχύει την ανάπτυξη και τη λειτουργία των μιτοχονδρίων.

Σταυρανθή λαχανικά
Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι περιέχουν το αντιοξειδωτικό σουλφοραφάνη και συνένζυμο Q10, ουσία που βοηθά τα μιτοχόνδρια να μετατρέψουν τις τροφές σε τριφοσφωρική αδενοσίνη.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top