Ορμονικές διαταραχές: 5 τροφές που δίνουν λύση

Η κατανάλωσή τους βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σου

Μία ορμονική διαταραχή μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο ως προς το πώς λειτουργεί ο οργανισμός μας, επιφέροντας σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική μας υγεία και επηρεάζοντας μεταξύ πολλών άλλων το βάρος και την διάθεσή μας.

4 διατροφικοί στόχοι που πρέπει να θέσεις μετά το τέλος των διακοπών

Αν λοιπόν το τελευταίο διάστημα έχεις παρατηρήσει ότι νιώθεις κυκλοθυμίες, ανεξήγητη θλίψη και αύξηση ή μείωση βάρους, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι περνάς μια περίοδο ορμονικών διαταραχών, την οποία θα πρέπει να ελέγξεις με τις απαραίτητες εξετάσεις που θα σου γράψει ο γιατρός σου. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι πράγματι κάτι έχει αποσυντονιστεί, να ποιες τροφές πρέπει να βάλεις πιο εμφατικά στη διατροφή σου, που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.

Εμμηνόπαυση, διατροφή και άσκηση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κεράσια

Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, η οποία μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα. Είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο, που ρυθμίζει τα επίπεδα κορτιζόλης και αδρεναλίνης στον οργανισμό μας, ευνοώντας την καλύτερη ορμονική λειτουργία του,

Αβοκάντο

Το αβοκάντο συμβάλει στη μείωση της απορρόφησης οιστρογόνων, ενώ είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες, τα οποία βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών συνολικά. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή αν νιώθεις άγχος και στενοχώρια λόγω της ορμονικής διαταραχής που βιώνεις.

8 τροφές που σε γεμίζουν με ενέργεια

Αυγό

Το αυγό αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές εξισορρόπησης της ινσουλίνης και της ορμόνης της γκρελίνης, που εξισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, διατηρώντας την όρεξή μας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία συμβάλει στη βελτίωση των επιπέδων τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα τη μείωση της αύξησης βάρους, της κατάθλιψης και της κούρασης του σώματος και του πνεύματος.

Σταυρανθή λαχανικά

Μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, kale και άλλα αντίστοιχα σταυρανθή λαχανικά συμβάλουν στην επεξεργασία και στην απομάκρυνσης της περίσσειας οιστρογόνων από το σώμα. Ιδιαίτερα το μπρόκολο αποτελεί μια εξαιρετική τροφή που μπορείς να καταναλώνεις πριν από την περίοδο, όταν και διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των ορμονών, μιας που ανακουφίζει τις κράμπες και το φούσκωμα που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top