4 διατροφικοί στόχοι που πρέπει να θέσεις μετά το τέλος των διακοπών

Τι πρέπει να αλλάξεις στη διατροφή σου με τη φθινοπωρινή επάνοδο;

Η αρχή της σεζόν και η επιστροφή στην πόλη μετά τις διακοπές ευνοεί σε νέα ξεκινήματα και αλλαγές στην καθημερινότητά μας, με το βλέμμα στραμμένο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις ποιοι είναι οι τέσσερις διατροφικοί στόχοι που πρέπει οπωσδήποτε να θέσεις μετά το τέλος των διακοπών σου, που θα συμβάλουν στο να είσαι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ και να νιώθεις ευεξία στην καθημερινότητά σου.

5+1 tips για να απαλλαγείς από τα κιλά των διακοπών

Πιες περισσότερο νερό

Ακόμη κι αν δεν είσαι λάτρης του, αυτό το φθινόπωρο προσπάθησε να βάλεις σαν στόχο το να καταναλώνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερού την ημέρα, μιας που έτσι θα ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου και θα βοηθήσεις στην καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Η προσθήκη βοτάνων και φρέσκων φρούτων σε αυτό βοηθά ώστε να πίνεις τελικά περισσότερο, απολαμβάνοντάς το.

Τρώγε περισσότερα μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα

Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσεις τη λειτουργία του μεταβολισμού σου δεν είναι άλλος από το να καταναλώνεις πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, μιας που έτσι βοηθάς το σώμα σου να χωνεύει καλύτερα τις τροφές που καταναλώνει. Φρόντισε φυσικά να μην ξεφεύγεις με τις ποσότητες και οι επιλογές σου να είναι υγιεινές.

5 διατροφικά λάθη που τελικά μας... παχαίνουν

Πες «όχι» στις επεξεργασμένες τροφές

Προσπάθησε σταδιακά να μειώσεις την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, αποφεύγοντας επιλογές όπως τα αλλαντικά, το junk food, τα συσκευασμένα γλυκά, τα έτοιμα γεύματα και σκευάσματα όπως οι έτοιμες σάλτσες. Αυτά περιέχουν κενές θερμίδες, συντηρητικά και μεγάλες ποσότητες αλατιού που σου προσθέτουν κιλά, δημιουργούν κατακράτηση υγρών και ρίχνουν τα επίπεδα λειτουργίας του μεταβολισμού σου. Και ξέρεις πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί, κάνοντας πιο έξυπνες επιλογές σε φρέσκες εναλλακτικές και μαγειρεύοντας περισσότερο.

Κατανάλωσε περισσότερα λαχανικά και τα φρούτα

Κάνοντας τα λαχανικά και τα φρούτα βάση της καθημερινής διατροφής σου, θα απολαύσεις σύντομα καλύτερη υγεία, συμβάλλοντας στη μείωση του αποτυπώματός σου στον πλανήτη, αλλά και στη διατήρηση της σιλουέτας σου. Προσπάθησε να καταναλώνεις δύο φρούτα την ημέρα, αλλά και να τρως καθημερινά σαλάτα σαν συνοδευτικό στα γεύματά σου. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις τις σαλάτες σαν το βραδινό σου γεύμα, γλιτώνοντας και αρκετό χρόνο από το μαγείρεμα.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top