3 πιθανές αιτίες που ταλαιπωρείσαι από κατακράτηση υγρών

Πότε πρέπει να απευθυνθείς στον γιατρό σου;

Η κατακράτηση υγρών έχει συνδεθεί παραδοσιακά με την υπερβολική κατανάλωση αλατιού στη διατροφή μας ή και την κατανάλωση αλκοόλ και συγκεκριμένα της μπύρας. Υπάρχουν όμως και ζητήματα υγείας που μπορεί να ευθύνονται για αυτήν, γι΄ αυτό συνέχισε να διαβάζεις ώστε να είσαι πλήρως ενημερωμένη για όλες τις πιθανές αιτίες της.

7 λόγοι που το βερίκοκο είναι το superfood του καλοκαιριού

Παθολογικές αιτίες που μπορεί να συνδέονται με την κατακράτηση υγρών

Προβλήματα με τα νεφρά
Σε περίπτωση διαταραχής της ροής αίματος προς τα νεφρά, π.χ. λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, το «φιλτράρισμα» που αυτά προορίζονται να πραγματοποιούν δεν διενεργείται σωστά και τα υγρά παραμένουν στο σώμα μας προκαλώντας κατακράτηση.

Καρδιαγγειακά προβλήματα
Στην περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας, αυτό που παρατηρείται είναι η μεταβολή στην πίεση των αιμοφόρων αγγείων, η οποία συχνά οδηγεί σε σοβαρή κατακράτηση υγρών. Στην περίπτωση αυτή συσσωρεύεται υγρό, εκτός από τα άκρα και στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται έντονος βήχας και/ή δύσπνοια.

Στην περίπτωση εγκυμοσύνης
Η πίεση που ασκεί η μήτρα στα αιμοφόρα αγγεία της λεκάνης μιας γυναίκας προκαλεί συχνά συσσώρευση υγρών. Η ήπια κατακράτηση στην περίπτωση αυτή δεν είναι ανησυχητική και υποχωρεί άμεσα μετά τον τοκετό.

Ο υδατάνθρακας που «καίει» το λίπος στην κοιλιά

Πότε πρέπει να απευθυνθείς στο γιατρό σου; 

Οποιαδήποτε ξαφνική και έντονη κατακράτηση υγρών, που σημαίνει εμφανές οίδημα (πρήξιμο) στα άκρα ή/και το πρόσωπο θα πρέπει να σε ανησυχήσει. Ειδικά εάν είσαι έγκυος ή πάσχεις από κάποιο χρόνιο νόσημα, θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου καθώς μπορεί να υποδηλώνει κάποια σοβαρή επιπλοκή στον οργανισμό σου.

 

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top