Ο υδατάνθρακας που «καίει» το λίπος στην κοιλιά

Και, όμως, υπάρχει ένας ένας υδατάνθρακας που σου χαρίζει επίπεδη κοιλιά

Οι υδατάνθρακες είναι τις περισσότερες φορές μια απαγορευμένη τροφή όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ισχύει το ίδιο και για όλα τα είδη τους. Η περίπτωση της βρώμης είναι η πιο χαρακτηριστική, μιας που αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό υδατάνθρακα για τη συρρίκνωση του λίπους στην κοιλιά μας, σύμφωνα με τους διαιτολόγους.

Βοηθά το ζεστό νερό στην απώλεια του κοιλιακού λίπους;

Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή δημητριακών ολικής αλέσεως και περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που την καθιστούν ένα υγιεινό γεύμα ή snack. Ο χυλός βρώμης είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές και χορταστικό πρωινό και αν και δεν είναι το μόνο πιάτο πρωινού που μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να ξεκινήσεις την ημέρα σου λόγω των διατροφικών πλεονεκτημάτων του. Παίζει επίσης ρόλο στη μείωση της κακής χοληστερόλης, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και είναι γεμάτος με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

5 καλοκαιρινά φρούτα που σε βοηθούν να αδυνατίσεις

Ο υδατάνθρακας που «καίει» το λίπος στην κοιλιά

Οι φυτικές ίνες στο oatmeal μας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής όλο το πρωί. Επιπλέον, τα δημητριακά ολικής αλέσεως διατηρούν το σάκχαρό μας σταθεροποιημένο, αποτρέποντας τις αιχμές και τις πτώσεις που σχετίζονται με την αύξηση βάρους.

Δύο αλλαγές στη διατροφή σου για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά

Ένα υγιεινό oatmeal μπορεί να γίνει είτε αλμυρό είτε γλυκό χωρίς περιττές θερμίδες και όταν ολοκληρωθεί η παρασκευή του μπορεί να αποδειχθεί το τέλειο πρωινό για συστηματική απώλεια βάρους. Ο καλύτερος τρόπος για να το φας αποφεύγοντας τις υπερβολικές θερμίδες και ενισχύοντας τη συρρίκνωση του κοιλιακού λίπους είναι να μην επιλέξεις να καταναλώσεις προπαρασκευασμένο χυλό βρώμης και να φτιάξεις το δικό σου, με υγιεινές προσθήκες, όπως οι ξηροί καρποί, τα μούρα και τα αυγά. Δοκίμασε ξηρούς καρπούς, κανέλα, βατόμουρα, φράουλες και μπανάνες. Αν πάλι προτιμάς τις αλμυρές γεύσεις μπορεί να βάλεις ντομάτες, αυγά, μανιτάρια και σπανάκι.

Πηγή: allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top