Τι να αποφύγεις στην διατροφή σου αν θες να χάσεις κιλά ως τις διακοπές σου

Ποιες είναι οι τρεις διατροφικές κατηγορίες που πρέπει να περιορίσεις

υγιεινό φαγητο

Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει σωματότυπος που να μην είναι κατάλληλος για την μεγάλη έξοδο στις παραλίες και τα θαλάσσια σπορ του καλοκαιριού. Αν όμως εσύ νιώθεις την ανάγκη να αποβάλεις μερικά κιλά από το σώμα σου εύκολα και χωρίς να κάνεις ουσιαστικές θυσίες, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες τροφές μπορείς να περιορίσεις για να δεις διαφορά.

Τί είναι οι ελεύθερες ρίζες και πώς μπορούμε να προστατευθούμε από αυτές

3 διατροφικές κατηγορίες που πρέπει να περιορίσεις για να χάσεις κιλά για το καλοκαίρι (και όχι μόνο φυσικά):

Αλκοόλ

Το αλκοόλ ανεβάζει το σάκχαρο του αίματος, ειδικά αν δεν έχεις φάει προηγουμένως ένα ισορροπημένο γεύμα. Επιβραδύνει το μεταβολισμό και αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα προκαλώντας πρόωρη γήρανση. Οπότε αν επιθυμείς να έχεις ένα υγιές βάρος και λαμπερό δέρμα, περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ σε 1-2 ποτήρια αλκοόλ (κρασί, vodka, gin), σε 1-2 φορές την εβδομάδα. Επίσης απόφυγε τα κοκτέιλ, καθώς αυτά είναι πλούσια σε θερμίδες και ζάχαρη.

Πρωτείνη

Η πρωτεΐνη διακρίνεται σε ζωϊκή και φυτική. Ζωϊκή βρίσκουμε στο κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά. Φυτική πρωτεΐνη περιέχουν από την άλλη τα όσπρια, η κινόα, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και κάποια λαχανικά. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε την ελάχιστη απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης για το σώμα μας, πάντα σε συνδυασμό με ασκήσεις με αντιστάσεις για να συντηρηθεί η μυϊκή μας μάζα. Γι’ αυτό συμβουλέψου έναν ειδικό για το ποια είναι αυτή η ποσότητα αναλογικά με το βάρος σου και τις ανάγκες σου, ενώ επίλεξε κυρίως τις φυτικές πρωτεΐνες που προέρχονται από τροφές με λιγότερο ή καθόλου λίπος.

2+1 πανέξυπνοι τρόποι για να κάψεις θερμίδες χωρίς να κουραστείς

Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες αποτελούν βασική πηγή ενέργειας για το σώμα μας και βοηθούν πολύ στη διάθεση και την πνευματική διαύγεια. Προτίμησε ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη, ρύζι καστανό και κινόα που περιέχει αυξημένη πρωτεΐνη. Κατανάλωσέ τους με σύνεση και απόφυγε τις υπερβολές, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τρως υδατάνθρακες το βράδυ, όπως λανθασμένα πιστεύαμε παλαιότερα.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top