Πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί αυξάνουν το άγχος

Δείτε ποιες αυξάνουν τα επίπεδά του

τροφές που αυξάνουν το άγχος

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι ένοχος για την επιβάρυνσή μας με υπερβολικό άγχος, γεγονός άμεσα συνδεδεμένο φυσικά με τον φόρτο εργασίας και τις υποχρεώσεις μας. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως πολλοί από εμάς δεν είναι άλλο από το ότι το άγχος συνδέεται άμεσα ακόμη και με τις τροφές που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ποιες είναι οι πλέον ένοχες για την επιβάρυνση του σώματος και του πνεύματός μας.

Ζάχαρη

Όταν ο οργανισμός μας βρίσκεται σε κατάσταση στρες, απελευθερώνεται περισσότερη κορτιζόλη στο αίμα, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου. Η ζάχαρη προκαλεί ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, θέτοντας τον οργανισμό μας σε κίνδυνο. Καλό είναι, λοιπόν, να αποφεύγονται τροφές και αναψυκτικά με πολλή ζάχαρη και πρόσθετα σάκχαρα, όπως αρτοσκευάσματα, αναψυκτικά, γλυκά κ.α.

Τρία υγιεινά smoothies για να εξαφανίσεις το λίπος στην κοιλιά

Τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά προκαλούν αντίστοιχη, ακόμη και μεγαλύτερη ζημιά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως συχνοί πονοκέφαλοι, μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακές παθήσεις. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά τρομακτικά, τα τεχνητά γλυκαντικά είναι γεμάτα παρενέργειες που οδηγούν στο στρες. Η ασπαρτάμη, για παράδειγμα, βρίσκεται σε περισσότερα από 6.000 τρόφιμα και ποτά και σε 500 συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και αυτή προκαλεί ημικρανίες, διαταραχές της διάθεσης, ακόμη και καταθλιπτικά επεισόδια.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες περιέχουν υψηλά επίπεδα νατρίου, το οποίο προκαλεί έντονη κατακράτηση υγρών στο σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζει την καρδιά να λειτουργεί σκληρότερα, με αποτέλεσμα στρεσογόνες ουσίες να απελευθερώνονται στο σώμα μας και να μας επιβαρύνουν.

Τηγανητά φαγητά και junk food

Τα τρόφιμα που έχουν τηγανιστεί, όπως και τα περισσότερα junk foods είναι γεμάτα από κορεσμένα λιπαρά, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφομοιώθουν από τον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα το σώμα να δουλεύει με πολύ πιο εντατικούς ρυθμούς. Αυτό αυξάνει με τη σειρά του το στρες που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και ενός ποτηριού κρασί στο τέλος της ημέρας, μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά για τον οργανισμό μας. Και αυτό γιατί, η μεγάλη ποσότητα αυτού συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής ορμονών που προκαλούν αγχωτικά συμπτώματα στο σώμα μας, όπως η αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού. Πολλά αλκοολούχα ποτά είναι επιπλέον γεμάτα ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να εντείνεται.

Ποιο φρούτο προλαμβάνει την γήρανση του εγκεφάλου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top