Πέντε συμβουλές από γυμναστές για να χάνεις πιο εύκολα βάρος

Τι πρέπει να κάνουμε για εύκολη και πιο γρήγορη απώλεια βάρους

μεζούρα

Έχει γίνει και για εσάς η γυμναστική μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία, που δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα ως προς την απώλεια βάρους και πόντων από το σώμα σας; 

Οκτώ συμβουλές για να καις περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο

Ρωτήσαμε τους ειδικούς τι πρέπει να κάνουμε για εύκολη και πιο γρήγορη απώλεια βάρους και όγκου, ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα με τον μικρότερο πιθανό κόπο και ταλαιπωρία.

Τα διατροφικά λάθη που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό σου

απώλεια βαρους ασκησεις

Focus στην ενδυνάμωση

Η υπερβολική αερόβια άσκηση πρέπει να αποφεύγεται και να δίνεται ένταση στην προπόνηση με αντιστάσεις. Οι ασκήσεις με αντιστάσεις είναι σημαντικές καθώς, αυξάνοντας έστω κι ελάχιστα τη μυϊκή μας μάζα, έχουν ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση του μεταβολισμού μας και την απώλεια κιλών γρηγορότερα. Επίσης, με τις αντιστάσεις το σώμα μας καίει θερμίδες για αρκετές ώρες ακόμη και μετά την προπόνηση.

Καλή ψυχολογία

Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να δούμε αποτελέσματα μέσα από τη γυμναστική είναι ο ποιοτικός ύπνος και η καλή ψυχολογία. Ο κάθε οργανισμός θέλει πάντα τον δικό του χρόνο ώστε να μπορέσει να αποδώσει η προσπάθεια που κάνει, όμως η καλή και επαρκής ξεκούραση, η υπομονή και η επιμονή θα φέρουν σίγουρα αποτελέσματα.

Συχνές εναλλαγές

Οι εναλλαγές στις ασκήσεις καθώς και στα ερεθίσματα είναι αναγκαίες ώστε να δίνουμε στο σώμα μας κάτι διαφορετικό κάθε φορά. Προπόνηση μυϊκής υπερτροφίας, έντονες διαλειμματικές προπονήσεις σε συνδυασμό με την αερόβια προπόνηση και πάντα υπό τις οδηγίες του προπονητή σου θα πρέπει να εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αξιολόγησε τον εαυτό σου

Μια βασική κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι μια επίσκεψη σε διατροφολόγο, ο οποίος θα αξιολογήσει τη φυσική σου κατάσταση, δηλαδή τον σωματότυπο, τις διατροφικές συνήθειές σου κ.λπ. Παράλληλα, είναι σημαντική η διενέργεια σωματομέτρησης και λιπομέτρησης η οποία θα βοηθήσει να έχεις μια εικόνα του βάρους, του ποσοστού λίπους, μυϊκής μάζας αλλά και υγρών στο σώμα σου. Πάνω σ’ αυτά τα στοιχεία θα χτίσει ο trainer το προσωπικό σου προπονητικό πλάνο για στοχευμένα αποτελέσματα.

Προσοχή στη διατροφή

Η διατροφή είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην απώλεια βάρους. Φρόντισε να κάνεις μικρά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, να αποφεύγεις τα κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη, αλλά και να έχεις υπόψη σου και το αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο. Το να καταναλώνεις, δηλαδή, λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανάς καθημερινά.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top