4+1 διατροφικές συνήθειες που εάν υιοθετήσετε δε θα παχαίνετε!

Απλά tips για να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Διατροφικές συνήθειες που θα διατηρήσουν το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα

Η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα δεν πρέπει να είναι άθλος. Εάν βάλετε στην καθημερινότητά σας κάποιες συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες, τότε θα μπορέσεις να έχεις το ιδανικό βάρος!

Δεν μπορείς να αντισταθείς σε κάποιες τροφές; Κι όμως υπάρχει εξήγηση

Με μερικά έξυπνα tips θα τα καταφέρεις, χωρίς ιδιαίτερο κόπο:


Μπαχαρικά 

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό, ενώ παράλληλα δίνουν υπέροχη γεύση στα πιάτα μας χωρίς να καταφεύγουμε σε σος και καρυκεύματα του εμπορίου. 

Δημήτρης Ορφανάκος: «Αγαπήστε το σώμα σας και κυνηγήστε τα όνειρά σας!»

Μειωμένο αλάτι 

Φρόντισε να μαγειρεύεις όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι σου και να αποφεύγεις τροφές του εμπορίου με μεγάλη περιεκτικότητα. Δοκίμασε το φαγητό σου στο τέλος και βάλε λίγο αλάτι απλώς για να νοστιμήσει.

 

Στα καυτερά λέμε «ναι» 

Καυτερές πιπεριές, χαλαπένιος και τσίλι ξυπνούν τον ουρανίσκο και χαρίζουν μεγάλες δόσεις αντιοξειδωτικών στον οργανισμό. 

Ποια είναι τα οφέλη του ροφήματος τριαντάφυλλου και πως θα το παρασκευάσετε

Μείωση στην κατανάλωση κρέατος

Δεν χρειάζεται να γίνεις χορτοφάγος αν σου αρέσει το κρέας, προσπάθησε απλά να το ελαττώσεις και να περιορίσεις την κατανάλωσή του σε μια με δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι θα αρχίσεις να παίρνεις την πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα από άλλες πηγές, όπως τα ρεβίθια για παράδειγμα, και θα δεις διαφορά στην επιδερμίδα και το σώμα σου χωρίς να περιορίζεσαι.

Τα «καλά» λιπαρά

Τα κορεσμένα λιπαρά ξέρεις ότι δεν έχουν καμία θέση στη διατροφή μας αλλά τα καλά λιπαρά, όπως αυτά του αβοκάντο, είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Βοηθούν στη μείωση της «κακής χοληστερίνης» και πρέπει να είναι κομμάτι της διατροφής μας σε καθημερινή βάση. Βάλε ελαιόλαδο στις σαλάτες σου, αβοκάντο στο ψωμί σου και συνόδεψε με χούμους τα λαχανικά σου για να παίρνεις αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο οργανισμός σου κάθε μέρα.

Πηγή: MyLife.com

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top